2019 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Prebiotikai skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne

Kada nors kai turesiu laiko pakeisiu tekste angliskas raides i lietuviskas :)


Kas tie prebiotikai, ir kodėl jie vartotini?
https://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kas-tie-prebiotikai-ir-probiotikai-44?fbclid=IwAR3q4CjGcF88h0uHNgtezQYquOjf1sxONu1yfVwe-D4mSKEkdFkzwvI-K80



Prebiotikai svarbu, juos reikia vartoti ;)

Prebiotikai: trukazoles saknies milteliai ok, pieniu lapai ypac, bananai (vezys kam, diabetas bananu nevartoti geriau), svogunai, cesnakai porai (kas treniruoja treciaja aki, lavina intuicija, vistik geriau nevartoti ypac cesnako, kai kurie nevartoja ir svoguno, bet kaip prebiotikai jie vartotini, patys zmones renkasi kokios nori gyvenimo kokybes), topinambai ok, tiesiog norisi juos vartoti termmiskai neapdorotus pajausit, ypac rekomenduojama tiems, kam diabetas, vezys ir visiems tai puikus maistas kaip vaistas, sparagai tinka taip pat (bet man ju nevirskina jie man nevartotini, buvo info straipsniu, atsiliepimu, jog jie kaip ir nera vartotini, darykit isvadas patys...kiti straipsniai kaip tik mini, jog tai vartotinas augalas), avizos ok, su luobelemis nevalytos, galima susimalti kavamale, ismirkyti vandenyje ir vartoti, juru dumbliai ok, (nors yra nuomoniu jog ir jie kaip ir nevartotini, kai kurie autoriai ypac skatina vartoti dumblius, velgi darote patys isvadas, klausot savo organizmo kas jam tinka patinka, kas ne), obuoliai ok, kam vezys, diabetas, geriau obuolius vartoti tik rugscius, tai duoda daugiau energijos stiprina kaulus ir turi dar daug itin geru savybiu. Inulinas labai sverbu, o jo yra auksciau minetuose produktuose, beje bananuose yra toks krakmolas, kuris pasalinamas is organizmo lengvai, kadangi yra neisisavinamas. Tokio krakmolo randama seklose, ankstiniuose augaluose. (Ankstiniai augalai neva mums visiskai netinka ir yra nevartotini, kai kurie autoriai tai ir teigia, klausyt reikia savo organizmo, ir vartoti juos retai ar tiek kiek norisi, kad nepasunkintu virskinimo sistemos, tai juntama). As vartoju pieniu lapus, bananus, obuolius, labai retai dumblius laminarija, spirulinos man nevirskina, nevartoju ir kitiems nepatariu, yra nuomoniu, jog tai nevartitina pagooglinsit rasite. 
Dar tinka vartoti kukurūzus. juose gausu liuteino ir zeaksantino. kas yra kaip prenevecija akių sveikatai,  apsaugo nuo geltonos dėmės regeneracijos. Kukurūzuose ir yra gausu atsparaus krakmolo, kuris nepasisavinamas organizme ir pašalinamas lauk per storąją žarną. 
Patartina vartoti lęšius kai kas vartoja dagintus lęšius. (Deja lęšius vartoju itin retai, man jie tikrai apsunkina virškinimą).
 
Linu semenys ir patariami vartoti kaip prebiotikai, na bet yra nuomoniu apie linu semenis ir visokiu, ir deja kam dirgli oda patartina ju nevartoti, Linu semenys gali isbalansuoti hormonine sistema, tiketina jog nepakenks saukstelis mirkytu linu semenu per diena, ne daugiau. Semenys vartotini ne malti o cieli ypac gerina tustinimasi o to reikia sergantiems ypac. Bet jei tik darosi oda dirglia, ar ima berti oda iskart reikia nutraukti linu semenu vartojima, kodel rasite cia http://virginijaluko.blogspot.com/2019/04/chia-seklu-salutinis-poveikis.html ir cia yra itin geros info ka vartoti kas netinka https://virgaluko.blogspot.com/2019/07/dauguma-ligu-prasideda-zarnyne.html?fbclid=IwAR1hBHx9YknJ3efyGQw2jkO0QAqSV4jir3iQ5IetuGmuwSf267kweWeCYqM
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą