2019 m. lapkričio 24 d., sekmadienis

Grūdinimasis šaltu vandeniu, Šalčio terapija



Nyderlandų sveikatos priežiūros specialisto Wim Hof šalčio terapija. Wim'ui maudynės šaltame vandenyje tapo galinga psichofiziologinės būklės gerinimo terapija.
Wim nebuvo sirgęs vėžiu, tačiau, kaip ir daugelis iš mūsų, patyrė rimtų traumų, praradimų ir skausmo, todėl galima teigti, kad tam tikros gyvenimo situacijos, tarp kurių buvo ir žmonos praradimas iki savižudybės, buvo ,,spyris" užsiimti grūdinimo terapija šaltu vandeniu. Wim dėka, buvo atlikti  tyrimai tema, kokią naudą gali suteikti grūdinimasis šaltu vandeniu.
Šalčio terapija gali:
1. Pagerinti imuninę sistemą, gerina limfocitų gamybą organizme.
2. Sumažina uždegimą veikia citokinų gamybą (gali būti naudinga gydant uždegimines autoimunines ligas).
3. Didina džiaugsmo hormonų gamybą tokių kaip dopaminas, serotoninas ir kt.
4.Gali atstatyti sinapses (jungtis)tarp neuronų. Tai gerina psichologinę savijautą.
Wim Hof metodas - spec. grūdinimasis šaltu vandeniu.
Šiai terapija taip pat naudojami spec. kvėpavimo pratimai.  

Apie vėžio gydymui šalčio terapiją skaitykite čia.






Tu nereaguoji, negalvoji šiuo momentu kai užsiimi šalčio terapija, tavo organizmas tik daro viską kad išgyventų. Tai gydo chronišką skausmą.




Kvėpavimo pratimas
KAIP raumenų skausmą gydo šalto dušo terapija.



Patarimai ir šalutiniai poveikiai grūdinimosi šaltu vandeniu.


Gydymo šaltu vandeniu taikymas vėžiu sergantiems pacientams. Tai taikoma ir chroniškų ligų gydymui. Tai taikoma atsikratyti viršsvoriui. Tai itin gerina veido odos būklę, gerina termoreguliaciją organizmo, kraujotaką, didina deguonies kiekį kraujyje kas gerina kognityvines žmogaus galimybes. Tai gerina atmintį ir dėmesio koncentraciją, didina ištvermingumą ir darbingumą. Grūdinimąsi šaltu vandeniu galima laikyti gera antistresine prevencija, taip pat prevencija nuo chroniško nuovargio, depresijos. Tai ir mažina stresą, gydo depresiją (kai kuriais atvejais esant sunkiai depresijos būklei vis tik nepatartina grūdintis šaltu vandeniu, nors kai kurie pacientai turintys depresiją stipriai pasigerino psichofiziologinę būklę grūdindamiesi šaltu vandeniu).
Grūdinimasis šaltu vandeniu ilgina gyvenimą, jaunina, didina libido vyrams, didina testosterono kiekį kraujyje. Nėščioms moterims nerekomenduojama grūdintis šaltu vandeniu, o jei kas grūdinasi -ne žemesnės temperatūros vanduo tinkamas tik - iki 18 laipsnių. Griežtai negalima grūdintis šaltu vandeniu tiems, kam yra nustatyta III laipsnio hipertonija ir prie itin žemo kraujo spaudimo. Nenaudotina prie vėžio kai kurių susirgimų, infarktų, insultų, kai kurių širdies kraujagyslių ligų, prie širdies anemijos, prie didelio akių spaudimo, nes greitas keitimasis temperatūrų gali įtakoti akių rainelės atšokimą. Dėmesį reikia skirti taip pat kuo tinkamesnei mitybai. 



Patariama (pagal jogos informaciją) grūdintis šaltu vandeniu rytais, tuščiu skrandžiu, palaipsniui. Kas rytą vis galima apsipilti šaltesniu vandeniu ir tada pereiti prie drungno dušo, ir vėl kiekvieną rytą vis labiau mažinti vandens temperatūrą naudojant dušą. Ryte lendant po šaltu dušu BŪTINA šlapinti galvą, plaukus, kad šaltis pasiskirstytų vienodai kūne, kad nebūtų komplikacijų kūne. Pagal jogos informaciją vakare patariama naudoti šilto vandens dušą.
Yra žmonių kurie tenaudoja tik prausimąsi šaltu vandeniu, tokiu atveju reikia nagrinėtis ir išmokti pas Wim Hof šalčio terapiją žinančius mokytojus. Tokį mokytoją turime ir Lietuvoje.
Apie tai galite skaityti čia:

http://alkas.lt/2019/01/18/saltis-gydo-grudina-ir-stiprina-imunine-sistema-video/





Ivanovo patarimai. Ivanovas vaikščiojo basas po sniegą, gydė žmones šaltu vandeniu.



Pagarbiai - Psichologė, holistinės medicinos terapeutė, Virginija Lukošiūnaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą