2018 m. sausio 9 d., antradienis

Veganiška mityba itin pagerino gyvenimo kokybę jaunai šeimai

 Labai ačiū mielai jaunai mamai veganei už tekstą ir už įkvepiantį pavyzdį. 

,,Jau 4-ti metai eina, kai aš, mano vyras ir 2 vaikučiai maitinamės tik veganiškai. Daug kam tai atrodo nenormalu, ekstremalu, o mums tai pats geriausias sprendimas, kurį kada nors esame priėmę.
Šeimoje visada stengėmės maitintis sveikai – daug vaisių ir daržovių, visi gyvūniniai produktai natūralūs (ne dešrelės, dešros, jogurtai ir t.t.), etikečių skaitymas, maisto gaminimas namuose ir t.t. Gimus dukrytei primaitinimą pradėjom kaip ir priklauso – nuo 6 mėn. Tačiau ir žindant bei sveikai besimaitinant iki 1 m. mus vis tiek lydėjo ligos ir kelis kartus geriami antibiotikai. To pasėkoje išsivystė ir mažakraujystė. Gydytoja tiesiog paskyrė papildą (dukra nei iš tolo neėmė jo į burną) ir liepė kasdien valgyti mėsos. Man tai sukėlė vidinius prieštaravimus. Ir netikėtai į rankas pakliuvo knyga "Natūralus būdas išvengti ligų", kurią pradėjau skaityti labai dvejodama, o pabaigusi jau žinojau kokiu keliu pasukti. Taip pat labai daug domėjausi papildomai.
Iš meniu išbraukėm visus gyvūninius produktus, perdirbtą maistą - baltus miltus, cukrų. Pradėjom gerti kasdien žalius kokteilius, valgyti nemažai ankštinių, daug vaisių ir daržovių, sėklų. Hemoglobiną pasikėlėm, nuo to laiko jau daugiau nei 3 metus dukrytė neturi jokių problemų su krauju, galima sakyti visiškai neserga.
Aš pati laukiausi sūnaus ir kartu žindžiau dukrytę, kuri atsisakė mano pienuko pati prieš pat broliuko gimimą, 1 m. 4 mėn. Nėštumo metu maitinausi didžiąja dalimi vegan, tačiau su nuklydimais, nes nebuvo lengva taip greitai pakeisti įsisenėjusius įpročius, buvo ir dvejonių, o ir nenorėjau nieko ekstremalaus daryti tokiu metu. Tačiau gimus sūnui beveik iš karto perėjau prie visiškos veganiškos mitybos. Sūnus žindomas ilgai, niekada nėra ragavęs jokių gyvūninės kilmės produktų. Per 3 m. 4 mėn. kraujas puikus, niekada neduota jokių vaistų, o visos mažos ligelės – kaip temperatūra vos kelis kartus ar neseniai mano manymu buvęs roto virusas praeina vos per 1 ar 2 dienas, be jokių vaistų. Dukrytei ir man viskas lygiai taip pat. Reguliariai tikrinamės sveikatą, daromės tyrimus. B12 rodikliai pas vaikus puikūs nenaudojant papildų, tik augalinis D vitaminas vartojamas. Mes su vyru karts nuo karto pavartojam B12.
Vyras mano patyrė tikriausiai didžiausius pokyčius. Prieš pereinant prie augalinės mitybos ne vienus metus kamavo vienos kelio ir klubo sąnarių skausmai, koją surakindavo, o pasikeitus orams – skausmas dar paaštrėdavo. Gydytojai pasiūlė tik procedūras, kurios nepadėjo. Dėl to būdamas vos virš 20-ties negalėjo bėgioti, važinėti dviračiu ir kitaip aktyviai judėti, o kartais būdavo sunku vaikščioti. Augalinė mityba šią problemą išsprendė visai netikėtai, skausmai nebesikartoja – šiuo metu daug daug važinėja dviračiu, bėgioja ir kitaip aktyviai leidžia laiką be jokių problemų. Ir tai dar ne viskas... Vyras taip pat buvo labai neatsparus peršalimams. Angina ir ilgai besitęsianti sloga nuolat lydėjo, net vasarą negalėjo miegoti prie atviro lango. Šiuo metu jeigu tai iš viso pasitaiko, praeina 2-3 kartus greičiau, o ir pasitaiko labai retai ir be slogos. Taip pat buvo prasidėjo metus besitęsiantis akių uždegimas. Lankytasi ne pas vieną okulistą, išrašyta daugybė vaistų, kurie padėdavo tik tam kartui. Suprastėjo rega, kamavo skausmas. Pakeitus mitybą tai susitvarkė labai greitai. Taip pat ilgą laiką kamavo skrandžio uždegimas, kuris taip pat pranyko.
Su augaline mityba mūsų šeimą aplankė ir kiti nuostabūs sprendimai – pvz. visiškas alkoholio atsisakymas, buto pakeitimas į nuosavą kiemą ir pan. Sutikome daug nuostabių žmonių, einančių šiuo keliu ir sudalyvavom daugybėje puikių renginių. Vaikai puikiai supranta veganizmo prasmę kalbant apie moralinį šios mitybos aspektą, kuo aš labai džiaugiuosi. Mokinamės mylėti viską aplinkui – žmones, gyvūnus, gamtą...
Foto jau senoka, dar vaikai mažiukai buvo."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą