2018 m. sausio 26 d., penktadienis

4 vaikų mama augalinės mitybos dėka pagerino savo savijautą ir gyvenimo kokybę

Didelis ačiū Ingai už įkvepiantį pavyzdį :)

Šiuo metu Inga jaučiasi kaip kadaise jausdavosi gerai būdama 18 - kos metų.

,,Mane išgelbėjo sveika veganiška mityba ir sportas. Per mėnesį stipriai susilpnėjo,o po pusmečio visiškai išnyko mane varginantys panikos priepuoliai. Vargau su panikos priepuoliais beveik 10metų."

Nuo 30 metų Inga turėjo tris nėštumus. Būdama nėščia vis priaugdavo po 30 kilogramų, o nukrisdavo svorio po gimdymo apie 20 kilogramų. 
Anksčiau Inga sirgdavo per metus apie dešimt kartų. Stipriai susilpnėjo imunitetas. 
,,Valgydama gyvulinį maistą turėdavau tokių negalavimų kaip pūliuojanti angina, dažnai teko kentėti skrandžio skausmus, buvo pasilpęs regėjimas, kamavo lėtinis vidurių užkietėjimas. Dažnai tekdavo kęsti stuburo skausmus, širdies permušimai buvo dažnas kasdieninis reiškinys. Nuo mėsos net nedidelio kiekio jausdavau skausmus žarnyne. Norėjau gyventi, norėjau matyti augančius vaikus. Tai mane motyvavo siekti pokyčių, nesusitaikiau su situacija jog turėjau daug viršsvorio.

Mano antra pusė tuo metu buvo vegetaras, kadangi atsisakė mėsos dėl prastėjančios sveikatos. Mūsų šeimos draugų veganų žaliavalgių pavyzdys mane paskatino mąstyti apie pagerinimą savo savijautos. Domėjausi, studijavau daug literatūros žaliavalgystės tema. Svarsčiau už ir prieš specialistų pasisakymus apie veganišką žaliavalgystę. Perskaičius Graham knygą 80/10/10 nekilo jokių abejonių, jog man gali trūkti maitinantis augaline žaliavalgyste baltymų, nes aminorūgščių pakankamai gaunu iš augalų. 

Svarbu man kad jaučiuosi puikiai. Jaučiuosi laiminga.
Mano ankstesnės mitybos racione vyravo įprasta daugumos žmonių pamėgta mityba: mėsa, dešrelės, mišrainės batonai, duona, bandelės. Vaisių vieną kitą suvalgydavau kas keletą dienų.

Dabar mano mitybos racione vyrauja daug termiškai neapdorotų augalų meniu, kuriuos perku turguje, daigus daiginu namie, kitą maistą pasigaminu namie, į parduotuvę užsuku labai retai. Kas rytą  išgeriu apie pusė litro vandens, per dieną išgeriu apie du litrus vandens tarp valgių. Pusryčiams dažniausiai būna sultys, ar vaisiai , ar kokteiliai. Vaisius stengiuosi valgyti iki trečios valandos. Vėliau valgau daržoves. Gamindama maistą vaikams vakare šiek tiek vartoju daržovių troškinių. Valgau kiek noriu o svoris lieka toks pat. Taip gyvenu jau penkti metai.

Fizinis aktyvumas taip pat labai svarbus. Man patinka fitnesas, nemėgstu bėgioti.

Viršsvoris tėra toksinai žmogaus organizme. Besaikis vaistų vartojimas, mažas fizinis aktyvumas, kiti veiksniai, skatinantys nesveiką gyvenimo būdą veda žmogų į savidestrukciją. ko pasekoje vystosi chroniškai liguista savijauta, lydima nuolatinio nuovargio. Nebūtina siekti atsikratyti svorio, būtina keisti gyvenimo būdą."

Kaip pakito Ingos kūno svorio rezultatai per metus (nuotraukos darytos prieš 4,5 metų ir po metų fiksuojant rezultatus pakeitus gyvenseną).






Inga dabar :) Jai 42 metai.























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą