2018 m. sausio 15 d., pirmadienis

Rytis vaisiavalgis dalinasi informacija apie pokyčius, kuriuos įtakojo vaisiavalgystė




 


Praėjo jau 4,5 mėn. nuo tada kai pradėjau valgyti vien šviežius vaisius ir daržoves (angl. "Fruitarian")
Tai vienas iš geriausių sprendimų mano gyvenime kurio nepasirinkau. Niekada neįsivaizdavau, kad vaisiai ir daržovės gali būti tokie skanūs.
Numečiau apie 4-5kg svorio, tačiau pasirodo man jų vistiek nereikėjo, kitaip nebūtų nukritę, ar ne? :D
 
Keletas faktų kas nutiko po šio pokyčio 

- Dingo visos karpos ir susitvarkė sausgyslės trauma (nuo sporto)
- Pasikeitė akys
- Pagerėjo regėjimas
- Pasikeitė (atjaunėjo) oda ir beveik nebeatsiranda spuogų ir kitų panašių dalykų
- Dingo priklausomybė nuo kepto maisto
- Niekada nebesijaučiu persivalgęs ir sunkus (nebent 10min. po didžiulio salotų puodo)
- Nebereikia gaminti ir nieko kepti = beveik jokio indų plovimo! (Tiesiog prisidedu vaisių į kuprinę ir į kelionę!)
- Nebereikia rūpintis kur pavalgyti, kad būtų skanu.
- Pagilėjo kvėpavimas
- Didesnis sąmoningumas apie save, kitus, kitų žmonių kaukes ir t.t
- Nebereikia ir nebesinori gerti vandens.
- Jėga niekur nedingo. Jaučiuosi dar stipresnis ir gražesnis.
ir kita. (yra dar daug dalykų bet nenoriu šio teksto padaryti per ilgo, aprašysiu tai savo puslapyje kai jis bus padarytas)

Procesas

Pirmą mėnesį valgiau daug datulių, daug avokadų ir panašių kietos masės vaisių. Kasdien skaičiavau kalorijas.
Antrą mėnesį visai mečiau datules ir jų nebevalgau iki šiol. Gėriau daug apelsinų sulčių ir valgiau daug arbuzų (kasdien)
Trečią mėnesį mečiau druską ir visus prieskonius, kurie kažkaip pakeisdavo skonį į nenaturalų (šis druskos ištrynimas grąžino skonį, kuris nemaniau, kad egzistuoja. Matomai žmonės valgydami druską kažkaip užslopina savo skonio receptorius. Po poros savaičių viskas pasidarė dvigubai skaniau)
Dabar valgau intuityviai ir jaučiu ko kada noriu. Viskas šviežia, natūralu, nuostabu. Kasdien maždaug 80% angliavandenių, 10% baltymų ir 10% riebalų.
P.S. Riešutų ir daržovių kurios auga po žeme (pvz. morkos,bulvės) nevalgau ir man jų nereikia. Tai kas miršta nuskynus arba tai kas skirta pratesti gyvybei (visos sėklos), mano manymu, nėra tinkama ir sutverta valgyti žmogui.

Kodėl vaisiavalgystė?

Taip gavosi, kad dvi dienas nieko nevalgiau ir negėriau (pirmą kartą gyvenime) ir po jų pažiūrėjęs į makaronus ir košę negalėjau daugiau to įsidėti į save - atrodė kaip "sh"
Padariau didelę paiešką ir taip gavosi, kad vaisiai buvo vienintelis logiškas ir protingas maistas, kas man tuo metu tiko. Ir tai vis dar tęsiasi.

Nuo manęs

Keptas maistas ir visos vištos tiesiog netinka žmogui. Jeigu paimtum posakį, kad esi tai - ką valgai, tai būtum viščiukas? Juokauju, bet tame yra tiesos.
Visas pasaulis turi priklausomybę nuo kebabų, mėsų, sriubų ir viso kito brudo. Jeigu žmogaus organizmas galėtų kalbėti - jis verktų.
Nesakau, kad tai blogai, nes pats tą valgiau daug daug metų, tačiau dabar žinau, kad tai visiškai netinka žmogui ir gali tuo tikėti arba ne :) (Jeigu norėsi, pasitikrinsi šią įdėją pats)
Prieš 3 metus tapau vegetaru. Prieš metus veganu. Prieš 4,5mėn. vaisiavalgiu.
Ir po viso to ką parašiau, nelinkiu tau tapti vaisiavalgiu ir keisti savęs, nes tai pavojinga tol, kol nejauti to ir nesi pasiruošęs.
Pradėjus valgyti vaisius ir kai kūnas supranta, kad daugiau nebegaus kepto maisto, dažniausiai iškart seka kūno detoksikacija kas labai užterštą kūną gali ir ilgam laikui paguldyti į lovą. Ir jeigu kas pabando valgyti tik vaisius ir pradeda jaustis blogai, galvoja, kad tai nuo vaisių. Ne - tai kūnas gauna leidima išsivalyti ir kartais pradžioje tai gali būti nelengva.
(Man asmeniškai detoksikacija labiau buvo emocinė. Kartais pradėdavau verkti iš nieko arba juoktis. hehe :) - ji vis dar tęsiasi ir gilėja)

Šio mano teksto įdeja tik supažindinti, kad tai įmanoma ir yra žmonių kurie tuo gyvena.
P.S. Niekada negrįščiau atgal prie kepto maisto. Mango per skanūs, kad juos palikti... ;)
JEIGU TURI KLAUSIMŲ ŠIA TEMA - PARAŠYK KOMENTARĄ IR MIELAI ATSAKYSIU <3
Su meile, R.
 

Rytis Dru - toks mūsų įkvėpėjo  vardas facebook'e.


Didelis ačiū Ryčiui iki dangaus :) Ačiū už įkvepiantį pavyzdį!!!!
Pagarbiai - Virginija Luko






1 komentaras:

  1. Pirmą kartą girdžiu apie tokį dalyką kaip vaisiavalgystė :O Skamba, kaip kosmosas tikrai :) Labai įdomu būtų sužinoti, kodėl tiek mažai baltymų racione - tik 10 proc.? Atrodo, mažoka.. Nes juk baltymų reikia raumenims.. ir kitoms atstatomosioms funkcijoms. Čia, aišku, mano menkomis žiniomis :) Ir labai nustebino, kad šis mitybos pokytis įtakojo traumos sugijimą (!!) - čia, tikriausiai, susiję su detoksikacija? Na o su karpomis kariauju jau labai seniai ir kol kas esu apsistojusi ties pieštukais nuo karpų ir šaldančio purškalo, kur vaistinėse rekomenduoja: https://www.gintarine.lt/kosmetika-ir-higiena/gydomoji-kosmetika/priemones-nuo-karpu/catalogstore.aspx?CatID=PL_918 Kol kas lyg ir veikia. Bet vat nežinau, ar ryžčiaus tokiam eksperimentui (dėl karpų ir spuogelių gal verta būtų, bet..). Tikrai, matyt, kol nesi pasiruošęs bent jau emociškai, tai gan pavojinga eksperimentuoti..

    AtsakytiPanaikinti