2019 m. gruodžio 21 d., šeštadienis

Wilhelm Reich, orgono energija

,,Vilhelmas Reichas (Wilhelm Reich, 1897-1957) – austrų kilmės amerikiečių psichologas, vienas amerikietiškos psichoanalizės mokyklos pradininkų, vienintelis iš Froido mokinių (neofroidistų) vystęs radikalios socialinės kritikos galimybes: represyvios moralės panaikinimą ir reikalavimą lytiniam švietimui. Jo idėjos įtakojo „naujųjų kairiųjų“ pažiūras. Jo įtakingos knygos: „Charakterio analizė“ (1933), „Masių psichologija ir fašizmas“ (1933), „Seksualinė revoliucija“ (1936).
Nuo 4-o dešimtm. tapo kontraversiška figūra ir nuo 1932 m. iki pat mirties visi jo kūriniai buvo savilaida. Į JAV (Niujorką) persikėlė 1939-ais (iš Norvegijos, į kurią pasitraukė 1935-ais ir kur buvo įsirengęs laboratoriją). Čia į savo mokymą įvedė trečiąjį elementą (orgoną) ir įsteigė Orgono institutą, kuriame tęsė bioenergijos tyrinėjimus. Jo požiūriu, ši orgono energija yra Froido libido pagrindas. 1950 m. jis sukūrė prietaisą, atseit atstatantį su metais senkantį orgoną."
Citata iš čia: http://www.vartiklis.lt/history/kiti/clouds.htm

,, Jo didžiausias mokslinis atradimas (arba pakartotinas atradimas) buvo vadinamasis „orgonas“, gyvybės energija, visų egzistavimo formų pagrindas. Jos laisvos tėkmės srautų blokavimas individe vysto „charakterio šarvus“, pasireiškiančius spontaniška džiaugsmo ir malonumo išraiška. Ši kosminė energija,priklausomai nuo aplinkybių, veikia kaip „gyvybės suteikimas, gyvybės palaikymas ir reprodukcinė jėga“ (OR) arba gyvybės atėmimas (DOR)."
https://www.youtube.com/watch?v=dAt78G6vKCw&fbclid=IwAR2Ws5KU5ycuIaLuipVNVqO7VHpi5eO-XhWue25nZlVDm6-OXvs3L9hUb58

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą