2019 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Kaip aktyvuoti savyje žmogiškas galimybes

Visi mes gimstame sinestetais.
Vėliau pas dauguma ši savybė ,,dingsta". Sinestetais vadinami žmonės, kurių jutimai išvystyti labiau nei daugumos. Kaip lavinti spec. jautrumą?
Paprasčiausiais pratimais. Pvz. galima piešti muziką ją klausant. Galima įsįvaizduoti muzikos faktūrą kaip audinio.
Kai matome šviesą, galima klausytis jos garso.
Niekada nevėlu pažinti savo smegenų galimybes.
Telekinezė -gebėjimas judinti daiktus erdvėje jų neliečiant. Aiškeriagystė-gavimas informacijos vaizdiniais, garsu, kitais pojūčiais.
Hipermnezija - atsiminimas informacijos iki smulkiausių detalių. Echolokacija - tai galimybė nustatyti jutimais objekto buvimo vietą(tokias savybes turi šikšnosparniai). Echolokacija labiau vystosi pas tuos žmones kurie negali matyti akimis.
Telepatija. Yra jausminė ir minčių telepatija. Jausminė telepatija - tai jutimai kito objekto per atstumą. Atstumai nesvarbūs, gali būti ir itin dideli. Tėvai jaučia savo vaikus, kai jiems kas nutinka per atstumą. Taip vienas kitą gali jausti dvyniai. Minčių telepatija, tai tokia telepatija, kai mintimis perduodami vaizdiniai ar garso informacija ar visa tai kartu.
Tai anksčiau galėjo būti normalios natūralios žmogiškos savybės, bet evoliucijos eigoje manoma kad šios savybės nusilpo. Taigi aukščiau aprašytus jutimus gali jausti kiekvienas žmogus, tai jausti mums natūraliai netgi priklauso. Nors pasidomėjus ką teigia specialistai šia tema, tai kai kurias savybes priskiria patologijai, pvz. tokią savybę kaiphipermnezija sieja su kai kuriais suvokimo nukrypimais. (Ar visi atvejai buvo nagrinėti ir išties galėjo būti patologiški? Manau tai reikia dar ir vėl daug kartų tirti.
Taigi šias aukščiau aprašytas savybes galime ugdyti savyje. Taip, reikia kasdien įdėti pastangų. ugdant jutimus. Užsiimant chatcha joga, taikant jogos gyvenimo filosofiją, minčių higieną, užsiimant cigun, šios savybės aktyvuojasi. Pas vienus tai praktikuojančius aktyvuojasi aštriau, pas kitus aktyvuojasi vos tik. Labai svarbu atlikti praktikas su malonumu, entuziazmu, nuoširdžiai. Nuoširdumo ugdymas savyje yra kertinis pamatas ugdyti šias žmogiškas savybes. Chatcha jogos asanos, kvėpavimo pratimai čia: http://virgaluko.blogspot.com/2013/05/chatcha-joga.html
Būtina susikoncentruoti į čia ir dabar būseną, įjungti savo mentalines galias, na pereiti į pakitusią būseną (transo, nulinę būseną), ir pamatyti mūsų prašymą prieš keletą sekundžių iki to, kai bus ji išreikšta mūsų pačių :) . Paprašykite kad artimieji paslėptų kokį tai jums nežinomą daiktą ir galite pabandyti ieškoti kur ir koks daiktas yra paslėptas. Galite pabandyti nuskaityti informaciją per atstumą, ką veikia jūsų draugas, kaip ir kokie daiktai sudėti lentynoje pas kaimynę :) Na žvalgytis per atstumą visviena būtina etika. Paprastas pavyzdys žmonių, kurie gyvena kartu. Vienas žmogus nori skambinti kitam žmogui, o tas kitas jau skambina norinčiam jam paskambinti. Tokių ,,sutapimų" patyrėte turbūt ne retai. Nebūtinas ryšys koks būna tarp vyro su žmona, oakanka gyventi toje pačioje erdvėje. Pvz. aš jaučiu tuos žmones su kuriais nuomodavom kartu būstą, ir kai jiems nelengva, būna imu ir paskambinu. Tokios savybės gali aktyvuotis žmonėms, kurie dirba su būriais žmonių, teikia pagalbą jiems. Tokie terapeutai įjungia savyje jutimus, kurie yra itin atsakingi, ir ištiesų tokie jutimai gali aktyvuotis. Kai kurie jutimai gal gali būti silpnesni, kai kurie itin stiprūs.
Michael Talbolt tyrinėjo žmonių galimybes, kalbino gydytojus, kitus sveikatos specialistus. Įdomu tai, jog nemažai gydytojų mato auras, kai kurie net aurose mato įvykius, kas vyko pacientų gyvenimuose, tik jie šias savo savybes nutyli...
Šio autoriaus knyga yra čia:
Tam tikrų aiškiajautysčių manyje yra aktyvuota savaime, kai kurios savybės buvo metų metais lavintos. Įdomu tai, kad cigun III ar IV pakopos meistrai (kai kurie tik) gali jausti tai ką galiu jausti ir aš. Tai yra norma, ir tai priklauso kiekvienam žmogui, na bet kai kuriems daugiau kai kuriems mažiau tektl paplušėti lavinant aukščiau aprašytus jutimus. Tai treniruočių pasekmė. Šia tema vis tik itin svarbu mityba. Kuo lengvesnė mityba, tuo lengviau šias savybes lavinti. Jei mityba yra be gyvuninio baltymo, tik augalinė su daug termiškai neapdoroto augalinio maisto, tai žymiai palengvina darbą lavinant šias savybes. :)

 Straipsnis bus papildytas vėliau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą