2013 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Vandenyje tirpstantys vitaminai




B Grupės vitaminai yra antinerviniai.
B avitaminozė išsivysto dažnai valgant poliruotus ryžius. Juntamas nuovargis, visiškas išsekimas, apetito stoka. Taip yra tikimybė susirgti beriberi liga. Šią ligą išgydyt galima vartojant juodas ryžių luobeles. Tai vartojant atsistato organizmas.
B1 kartu vitaminais B2 B3 ir B 6 dalyvauja visuose organizmo medžiagų apykaitos procesuose. Jis agliavandenius verčia į baltymus, o baltymus į angliavandenius. Vitamino B1(tiamino) trūkumas skatina pieno rūgšties ir pirovynuoginės rūgšties kaupimąsi organizme. Šios rūgštys yra nepilnos angliavandenių oksidacijos tarpiniai produktai. Organizme šios rūgštys visų pirma nuodija nervų bei kraujagyslių sistemas. Būna žemas kraujo spaudimas. B1vitaminas kartu ir reguliuoja skrandžio ir žarnyno veiklą, virškinimo liaukų veiklą.
Jei juntamas nuolatinis nuovargis, nervingumas, blogas virkinimas, pykinimas, tereikia pavartoti daigintų kviečių. Savijauta per keletą dienų pagerės. Dažnai nuovargį junta jaunos moterys ir jas kamuoja žemas spaudimas, kava tokiam negalavimui ne išeitis.
B1 vitaminas suteikia optimizmo jausmą, gerą nuotaiką, pagerina apetitą, virškinimą ir virškinimo sistemos darbą. Vitaminas B1 šalina nuovargį, irzlumą, nervingumą. Termiškai apdorojami produktai su šarminėmis medžiagomis sunaikina B 1 vitaminą.
Kava naikina B1 vitaminą organizme.
Su mielėmis kepta duona, baltų miltų produktai, įvairūs konditeriniai gaminiai, tradiciniai saldumynai blogina atmintį pagyvenusio amžiaus žmonėms, taip pat nervų sistemos veiklą. Mažiems vaikams ypatingai taip pat reikalingas B1 vitaminas.
B1 vitamino yra daigintuose kviečiuose, , avižose, ruginiuose paplotėliuose, grikiuose, sojose, pupose, pupelėse, žaliuose žirneliuose, kalafijoruose, bulvėse, špinatuose. Špinatai turi oksalo rūgšties, kuri neleidžia įsisavinti geležį organizme. Ka dir kokie jie būtų naudingi, jų naudoti reikia labai saikingai. Beje špinatai vieni iš pagrindinių kaupėjų nitratų, todėl ne savo darže auginti, o prkti parduotuvėje špinatai, nėra jau tokie patikimi.
Vitaminas B2 (riboflavinas), dar kitaip vadinamas grožio vitaminu. Jei trūkinėja lūpų kampučiai, ar atsiranda ant viršutinės lūpos raukšlelės, ar peršti akis, ar pleiskanoja oda kaktos srityje, ant ausų, nosies…ar liežuvio spalva ryškiai raudona, akių vokai paraudę, plaukai riebaluojasi gana greitai, ar kas turi akies kataraktą, - tiems žmonėms trūksta vitamino B 2. 
Vitaminas B2, jungdamasis su fosforo rūgštimi, baltymais ir kitais mikroelementais, gamina enzimus, kurie yra pagrindiniai dalyviai sacharidų apytakoje. Enzimai po ląsteles taip pat išnešioja deguonį.
B2 prailgina raudonūjų kraujo kūnelių gyvybingumą. Naujų kraujo kūnelių gamyboje , kuri vyksta kaulų smegenyse, vitaminas B2 dalyvauja kartu su vitaminu B9.
Esant geležies trūkumui organizme, patartina vartoti vitamin B2 turinčius produktus, tai padeda į sisavinti geležiai organizme.
B2 vitaminas padidina vitamino PP aktyvumą. Vitamino B 2 dėka stimuliuojama hemoglobino sintezė ir eritrocitų gamyba.
B2 vitaminas reguliuoja nervų sistemos veiklą, centrinės nervų sistemos funkcijas, kas visą organų sistemą veikia teigiamai.
B2 suteikia atsparumą prieš visokias infekcijas.
VITAMINAS B1 GAMINAMAS ŽMOGAUS SKRANDŽIO –ŽARNYNO TRAKTE- JĮ SINTEZUOJA TEN GYVENANTYS MIKROBAI. Šio vitamino veganų ir žaliavalgių organizme yra sintetinama pakankamai, kadangi ir žarnynas ir virškinimo traktas yra švariausias, lyginant su tradicinį maistą vartojančių žmonių žarnynu. Tereikia suteikti sąlygas vitamino B 2 gamybai paties žmogaus virškinimo trakto viduje.
Vitaminą B 2 naikina dauguma vaistų, vartojamų psichiatrijoje, tabletės prieš pastojimą, o raminančios tabletės ir antibiotikai vitaminą B 2 visiškai sunaikina!
Boro rūgštis taip pat naikina vitaminą B, o jos yra daugumoje namuose esančių švaros priemonių – pvz. Skalbimo milteliai.
Vitamino B 2 yra sojose, pupose, , pupelėse, lęšiuose, žirneliuose, bulvėse, kopūstuose, , avižose, miežiuose.
Termiškai apdorotuose produktuose su B 2 vyksta tokie strukt8riniai pakitimai, kad šis vitaminas labiau kenkia, nei gali duoti naudos.
Jei daržovės nuskintos laikomos saulėjė, vitaminas B jose dingsta. Jei yra plaunamos ar valomos daržovės, tai ir prisideda prie B 2 vitamino pašalinimo. Net šaldytuve laikomos daržovės kasdien ,,pradangina” po 1% vitamino B2.
Jei verdamos pupelės ar žirniai – nereikia nupilti vandens – taip nors kažkiek bus išsaugoma vitaminas B2, likęs tuose maisto produktuose.
B 3 vitaminas, kitaip dar vadinamas pantoneno rūgštimi, B 3 susijęs su vitaminu PP. Jei po didelio išsekimo, numetus greit svorį po specialių dietų prikimba psichiniai negalavimai, tokie kaip šizofrenija, tai gydoma B grupės vitaminais PP vitaminais, cinku. (Kai kuriuose medicines šaltiniuose B 3 ir PP vitaminai vadinami tuo pačiu vitaminu). (Šizofreniją gabūs psichoterapeutai jau išgydo vien tik psichoterapija, nereikia leisti tokiam negalavimui įsisenėti. Šizofrenija dar gydoma veganiška dieta su 70 – 90% termiškai neapdoroto augalinio maisto. Pagal australietę daktarę Klark, jos knygoje ,,Kaip išsigydyti visas ligas minima, kad šizofreniją, depresiją, autizmą, ir kitus kai kuriuos psichinius negalavimus turintys žmonės smegenyse turi kirmėlių – kreivagalvių nematoidų, kurie yra pagrindiniai sukėlėjai. Negalima tokius negalavimus turintiems žmonėms vartoti suplėkusių miltų ar suplėkusių kruopų košių, nesveiko maisto, ir gerinant mitybą iki ausčiau aprašytos veganiškos mitybos, tie kirminai žūsta, taip pat žūsta daug blogų bakterijų ir kitų kirminų visame organizme, ir jiems nebėra sudaroma terpė daugintis vėl. Kadangi pas veganus ir žaliavalgius vyrauja visiškai kitokia terpė , nei pas tradicinės mitybos mėgėjus. Dar gydytoja Klark pataria naudoti zaperį , kuris naikina kai kuriuos kirminus ir blogąsias bakterijas organizme, taip pat jis gerina nuotaiką. Va kodėl esant geros nuotaikos žmonės ima sveikti. Jų generuojamo geros nuotaikos dažnio nepakenčia parazitai, gyvenantys viduje, jie tiesiog žūva!).
Vitamino B 3 yra bananuose, bulvėse, morkose, žirniuose, neišvalytose grūdinėse kultūrose. Sorų košė yra kaip viena iš gydomųjų organizmo priemonių.
Vitamino B3 tam tikrą kiekį sintetina mikroorganizmai, esantys žmogaus mikrofloroje.
Vitaminas B 3 prailgina gyvenimą net dešimt metų ar net ilgiau. Kuo daugiau žmogus vartos ląstelienos (galima gerti žalius augalinius kokteilius, vartoti daug vaisių, uogų, salotų), tuo daugiau jis turėe šio vitamino ir ląsteliena sudarys sąlygas sintetinti šiam vitaminui organizme.
Vitaminas B 3 gyvybiškai reikalingas smegenims, skatina plaukų augimą, gydo daugybę odos susirgimų, taip pat alergiją.
B 3 vitaminas valo blogąjį cholesterolį ir kitokias sankaupas, esančias ant kraujagyslių sienelių. B 3 reguliuoja kasos veiklą, taip pat antinksčių veiklą, šalina kitus medžiagų apykaitos netinkamus produktus iš organizmo, pagerina artrito būklę.
Didžiulis minusas yra tai, kad žarnyne atsiradus dujoms, B 3 pūvant baltymams ir veikiamas metano dujų, tampa kancerogenine medžiaga, kas suteikia sąlygas gamintis augliams, (lipomoms, cistoms).
B 6 vitaminas reguliuoja ląstelėse medžiagų apykaitą. Be šio vitamino negali susidaryti tokios rūgštys organizme, kurios prisideda tiesiogiai prie centrinės nervų sistemos reguliacijos.
Vitaminas B 6 dalyvauja kraujo gamybos procesuose – eritrocitų, leukocitų gamyboje, jo dėka vyksta reguliacija skrandžio liaukų gaminamų rūgščių gamyboje. Jei moterims skiriami vartoti papildomai hormonai tokie kaip kortizonas ar estrogenas, reikalingas žymiai padidintas vitamino B 6 kiekis. Moterys, kurios niekaip negali suplonėti – gali trūkti vitamin B 6.
Vitaminas B 6 gydo veido odą, ypač paauglystėj padidėjusį veido spuoguotumą.
B 6 reikia didesnių kiekių tiems, kurie naudoja per didelį kiekį riebalų ir baltymų.
Akmenligei gydyti naudojamas vitaminas B 6 ir magnis.
Jei miegant atsibundama ir jaučiama, kad ,,traukia kojos kulną“, tai galima teigti, kad organizmui trūksta ne magnio ar  vitamino E – o vitamino B 6.
Vitamino B 6 trūkumą parodo rankų drebuliukas, vokų trūkčiojimas, blogesnė atmintis, blogas miegas.
B 6 šlapimą varanti priemonė.
Jei yra kasos ligos – tai trūkumas vitamino B 6.
Vitamino B 6 yra sėlenose, daigintuose kviečiuose, bananuose, pupelėse, morkose, nevalytuose grūduose. Tik žaliuose minėtuose produktuose yra minėto vitamino.
B 9 vitaminas- folinė rūgštis. B 9 kartu su B 12 vitaminu kraują apsaugo nuo baltakraujystės kai kurių formų, nuo mažakraujystės,
Senesnių žmonių kraujo tyrimuose randama pakankamai geležies, bet nepakankamai folinės rūgšties. Be folinės rūgšties negali skaidytis ir pasigaminti raudonieji kraujo kūneliai, naujos kraujo ląstelės. Bet normaliai kraujo gamybai dar reikalinga ne tik geležis, vitaminas B 9, bet ir vitaminas B12, A, ir B2.
B9 vitaminas gaunamas iš natūralių maisto produktų. Jo yra brokoliuose, špinatuose, apelsinuose, salotose, saulėgrąžų sėklose, , ruduosuose rupiuose miltuose.
Folinė rūgštis pašalina iš organizmo alkoholio nuodus.
Vitaminas B9 sintetinamas ir žmogaus organizme mikroorganizmų, kurie gyvena žmogaus žarnyne.
Tik Tokio vitamino gamyba ir kitų B vitaminų rūšių gamyba mikrofloroje žarnyne vyks tik tada, jei nebus vartojami antibiotikai, kiti aukščiau minėti preparatai, ie nebus žmogaus organizmas perpildytas toksinais.
Termiškai apdorojant maistą folinė rūgštis suyra.
Vitaminas B 12 vitamine yra kobalto (metalo). Šis vitaminas reguliuoja kraujo gamybą kaulų smegenyse. Trūkstant šio vitamino išsivysto anemija. Ši mažakraujystės forma galima ir kaiyra pažeista skrandžio - žarnyno gleivinė. Kad būtų gerai įsisavinamas B 12, reikalinga medžiaga, kurią gamina skrandžio sultys.
Anemijos požymiai: silpnumas, jausmas, kad ,,degina liežuvį”, žmogui sunku vaikščioti.
Vitaminas B 12 gali išgydyti nevaisingumą. Vitamino B 12 turi žalios kepenys, kiaušinio trynys, silkė, jūros kopūstai ir t.t.  Žmonės, kurie vartoja vien tik augalinis maistą, sveika žarnyno mikroflora vitaminą B 12 pasigamina pati!
Vitaminas H (biotinas). Tai yra odos vitaminas. Jo yra pomidoruose, sojose, kalafijoruose, morkose, žirniuose, melionuose, svogūnuose, kviečiuose, juoduosiuose ryžiuose(nevalytuose).
Kiaušinio baltymas turi tam tikrą medžiagą avidino, kuriai sureagavus su vitaminu H, šis vitaminas tampa nebeaktyvus. Netgi žalias kiaušinio baltymas yra kenksmingas. Jis kenkia odai – vystosi dermatitas, oda parausta, ima slinkti plaukai. Virtas baltymas irgi nevartotinas.
Trūkstant vitamino H sustoja vaikų augimas.
Vitaminas H dalyvauja baltymų, riebalų ir angliavandenių apykaitoje. Riebiųjų rūgščių sintezė susilpnėja trūkstant vitamino H, taip sulėtėja gliukozės oksidacija, kurios dėka suteikiama orgaizmui energija ir išskiriama angliarūgštė. Tuomet sutrinka vitamino C gaminimasis.
Kulinariškai apdoroti vitaminai tampa nebeveiksmūs, arba netgi žalingi.

Vitamino P (flavonai) turi grikiai, citrusiniai vaisiai, ypač citrinos, trešnės, aronijos, erškėčių vaisiai, juodiejis serbentai, vynuogės, petražolės, raudonieji pipirai, salotos. Vitaminas P pagerina vitamino C įsisavinimą organizme, stiprina kapiliarus. Tik stiprinami kapiliarai ir mažinamas jų sienelių pralaidumas tada, kai organizme yra pakankamas vitamino C kiekis. P ir C vitaminai pagerina audinių kvėpavimą. Kai būna trapūs kapiliarai, atsiranda ant kūno kraujosrūvos – tai yra ženklas, kad trūksta vitamino P. Galimas kraujoplūdis iš nosies, skrandžio, plaučių, netgi smegenų patiimai.
Vitaminu P gydomos moteriškos ligos, venų išsiplėtimas, hemorojus, trombozės, reumatas, sustabdomas iš gimdos kraujavimas, tinka nuo persileidimo.
Vitamino P yra tik gyvuose produktuose, t. y. – termiškai neapdorotuose.
Hemorojus lieudies medicinoje gydomas girtuoklėmis, nes jose yra ir P ir C vitamino.
Vitaminas PP (niacinas arba nikotino rūgštis). Vitaminas PP reguliuoja kasos ir skrandžio sulčių išsiskyrimą, kepenų būklė apsaugoma nuo toksinų, kepenys pačios lengvai sugeba save apsivalyti, kaupia atatinkamas medžiagas, ir jų reikiamas kiekis kepenyse būna maksimalus.
Vitaminas P reguliuoja motorinę virškinamojo trakto funkciją, centrinę nervų sistemą. Šio vitamino dėka padedama geriau įsisavinti maisto medžiagas, normalizuoja cholesterolio kiekį kraujyje, plečia arterijas , kapiliarus (taip pradingsta spazmai), teigiamai veikia kepenų sistemos darbą, didina skrandžio sulčių rūgštingumą.
Vitamino PP trūkumą rodo padidėjęs nervingumas, , nemiga, silpnumas, prislėgta nuotaika, lengvas nuovargis. Būna arba užkietėję arba per liuosi viduriai.
Vitaminas išsilaiko tik žaliuose produktuose: petražolėse, pomidoruose, pupelėse, žirniuose, ropėse, bulvėse, krapuose, špinatuose, įvairiose kruopose. Daugelis vaisių turi vitamino PP.
Vitaminas C (askorbino rūgštis). Kartu su vitaminu B 9 vitaminas C stimuliuoja vaikų augimą. Vitaminas C reikalingas ir net būtinas įsisavinant geležiai, kartu su vitaminu B 9.
Vitamino C dėka susidaro baltymas kolagenas, kuris yra pagrindinė jungiamojo audinio baltymų sudėtinė dalis. Kolagenas gydo žaizdas.
Esant vitamino C trūkumui dažnai lūžta kaulai, kraujuoja dantenos, net kliba dantys, kraujagyslės tampa trapios, ant odos ir gleivinių atsiranda pūlinukai, kraujosrūvos. Dėl stokos vitamino C taip pat padidėja cholesterino kiekis, atsiranda sklerotiniai kraujagyslių pakitimai. Trūkstant Vitamino C organizmas blogiau įsisavina baltymus, sumažėja kraujyje gliukozės kiekis, taip kepenys išeikvoja gliukogeno atsargas. Atsiranda gliukozės trūkumas organizme. Angliavandeniai normaliai nebeįsisavinami organizme, dingsta apetitas. Vitaminas C dalyvauja ne tik angliavandenių ir riebalų apykaitoje, bet ir įtakoja vidaus sekrecijų liaukų veiklą. Vitamino C dalyvauja gaminant hormonus, kurie veikia medžiagų apykaitos procesuose. Virškinamojo trakto veikloje, kepenų funkcionavime, širdies ir kraujagyslių sistemos veikloje taip pat dalyvauja vitaminas C.
Vitaminas C kaupiamas antinksčiuose ir naudojamas skydliaukės, kasos, antinksčių, lytinių organų hormonų sintezėje.
Esant infekcinei ligai, didelei fizinei apkrovai, patiriant sresinę būseną, susirgus reumatu, susirgus kvėpavimo takų ligomis, apsinuodijus, nėštumo metu vitamino C atsargos gana greitai yra išeikvojamos.
Vitaminas C be vitamino P neveiksmus.
Esant per mažam kiekiui vitamino C, sergama peršalimo ligomis, greitas nuovargis, jautrumas šalčiui.
Vėžiu sergantiems trūksta vitamino C.
Naikina paralyžiaus virusą vitaminu C, galimas greitas išgijimas. Toks gydymas atliekamas tik gydymo įstaigoje gydytojo priežiūroje.
Rūkantiems, vartojantiems alkoholį reikalingi padidinti kiekiai vitamino C, taip pat vartojantiems daug gyvulinių produktų. Diabetu sergantiems irgi reikia padidintos vitamino C normos.
Esant padidintam kiekiui vitamino C organizme gresia persileidimas, galimas galvos skausmas, per aukštas spaudimas, nemiga.
Vitamino C dėka padidinamas atsparumas ligoms.
Vitaminas C naikina tuberkuliozės, dizenterijos mikrobus, nukenksmina infekcinių ligų sukėlėjus – mikrobus. Toksinai nukenksminami vitamino C dėka organizme taip pat, neleidžiama vystytis aterosklerozei.
Vitaminas C yra antioksidatorius, padeda iš organizmo pašalinti kenksmingas medžiagas. Nukenksmina laisvuosius radikalus (neutralizuoja jų poveikį).
Vitaminas C jaunina organizmą. (Turima minty baltymo kolageno su amžiumi nykimą žmogaus organizme, o kolageno kiekį atstato vitaminas C).
Daug riebalų ir cukraus turintis maistas lipdo kraujo plazmą ir tie ,,kūriniai“ apgula kraujagyslių sieneles. Vitaminas C reikalingas pasigaminti organizmui tam tikrus enzimus – lipoproteininę lipazę. Šie enzimai šalina riebalų sankaupas nuo kraujagyslių, cholesterolio perteklių.
Vitamino C turi erškėčių vaisiai, krienai, petražolės, brokoliai, saldžioji paprika, kopūstai, brokoliai, juodieji serbentai, raudonieji serbentai, krapai, braškės, mango vaisiai, (o laukinės obels obuoliukai turi labai daug vitamino C ir padeda įsisavinti geležiai organizme), citrinos, kiti citrusiniai vaisiai. Taip pat vitamino C turi įvairios pievų žolės, kurių dedama į kokteilius sezono metu, o žiemą naudojami tų žolių milteliai: tai dilgėlės(tirština kraują), lakišius, ugniažolė (nedaug tik jos reikia naudoti nes ji nuodinga), raudonėlis (vyrams nepatartina vartoti, mažina potenciją), jonažolė, pienių lapai ir jų žiedai, šalpusnis, beržų pumpurai, liepų žiedai.

Pastaba: kai kur minima soja, kad ji turi tam tikrų vitaminų. Tai turima omeny tik genetiškai nemodifikuota soja. Atskirti galima kad ji nemodifikuota pagal skonį, (nes modifikuota yra ,,be gyvybės“, beskonė), arba tikrinant senu liaudišku metodu, aišku tiems, kas tai išmokę atlikti. Soja mažina cholesterolio kiekį, bet mažina testosterono kiekį kraujyje. Yra apie soją nuomonių ir už ir prieš – tad laikykitės savo patirties, nuovokos ir intuicijos diktuojamos informacijos. 

Išvada: reikia suteikti geras sąlygas organizmui pačiam gamintis vitaminus, mineralus. (Tuos kuriuos jis pasigamina pats). Turbūt prisiminėte, kieno švariausias žarnynas, kaip buvo aukščiau minėta. Kuo daugiau augalinio žalio maisto, tuo geresnė mikroflora organizme. Jei gyvuliniai produktai naudojami vien žaliavalgiaujant, visiškai išbraukus pieno produktus - nes įrodyta, kad jie visiškai netinka žmogaus organizmui, įmanoma gera savijauta taip pat, kadangi organizmas neeikvoja papildomos energijos enzimų - maistui įsisavinti padėjėjų, ir taip sutaupoma energija, kuri skiriama organizmo imunitetui veikti, jį atstatinėti. Tik gyvuliniai produktai turi savo vibraciją ir ilgainiui vartojant jie tiesiog ,,stovi" žarnyne. Žmogaus organizmas nepritaikytas vartoti gyvulinius produktus, tai irgi įrodyta, vien peržvelgus žmogaus fiziologiją ir palyginus su mėsaėdžiais gyvūnais, tai tampa akivaizdžiai aišku. Kas dėl iltinių dantų pas žmogų - tai manoma, kad žmogus yra vaisiavalgis.
Reikiamus mineralus ir vitaminus įrodyta, kad gali pasigaminti pats organizmas. na kad ir paimkim paprastą pavyzdį: Lietuvis mokslininkas Jonas Gervė iš vištos mitybos raciono visiškai pašalino kalcį. Višta kurį laiką neperėjo visiškai kiaušinių, vėliau ėmė perėti kiaušinius su plona gležna luobele, o vėliau tų kiaušinių luobelė pasidarė kieta kaip ir anksčiau. Išvada: organizmas pats pasigamino kalcį. Šaltinis: http://www.gervi.name/

O kaipgi veikia organizmas tų fenomenų atveju, kai žmogus minta prana. (Mes, maitindamiesi maistu, ir taip kiekvieną dieną pasisavinam iš eterio energijos taip pat, jis patenka per kvėpavimo takus, netgi per odą. ) Bet kas gi vyksta su tais organizmais žmonių, kurie išvis nevartoja maisto ir negeria jokio vandens? ...

Straipsnis parašytas pagal Anatolijaus Malovičko knygoje ,,Mirti jau mokame, laikas išmokti gyventi“ esančią informaciją, derinant su kitais anksčiau studijuotais šaltiniais, ir mano patirtimi. Pasak autoriaus, Anatolijaus Malovičko, pasaulyje teištirta apie 20 % augalų. Tradicinė medicina tiria augalus prie aukštos temperatūros, naudojant didelį slėgį ir pan., ir tai jau daroma klaida, kadangi nusižengiama gamtos dėsniams. Išskiriama ir nagrinėjama tik nedidelė dalis augalų medžiagų. Liaudies medicina , kurios amžius tūkstančiai metų, tokios klaidos išvengė.

Savo ruožtu noriu pridurti, kad vitaminas B 15 patariamas nuo alkoholizmo. Tai dimetilglicinas - palgamo rūgštis. Ši rūgštis reikalinga antinksčių funkcijai, streso hormonų gamybai, nuo plaukų slinkimo, nuo pigmentinių dėmių tinka vartoti, prieš alergijas tinka. B 15 skatina dirbti geriau kepenis, gerina kraujotaką aprūpina deguonimi organizmą, veikia kaip antioksidantas, normalizuoja smegenų veiklą. B 15 veikia jauninančiai. B 15 yra grūdų daiguose, ryžių sėlenose. 

 


Pagarbiai Virginija Luko


Čia dar nuoroda į temą:
http://www.gringrin.lt/Vitaminas-B-12 

11 komentarų:

  1. Naudinga informacija, bet turiu klausimą: kokie svarbūs vitaminai moterims reikalingi?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Informatyvi informacija. Nieko gero jei raminančios tabletės, antibiotikai sunaikina visiškai B2 vitaminą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Teko girdėti, kad vandenyje tirpstantys vitaminai yra daug geriau už tabletes. Ar tai tiesa?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai išsamus aprašymas apie vitaminus. Man patiko gnld produkcija, kuri taip pat siūlo B grupės vitaminų kompleksą. Šie vitaminai kiek žinau yra visiškai natūralūs. Ar verta juos vartoti ar vis tik geriau iš maisto produktų pasisavina vitaminai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manau naturalus augaluose vitaminai tik, jei ten dziovinti augalai todel taip, tinka. Tik turi buti dziovinti iki 41 laipsniu temperaturos. O jei aukstesnej temperaturoj buvo dziovinti, dej nieko neduos jau..

      Panaikinti
  6. Labai išsamus aprašymas apie vitaminus. Man patiko gnld produkcija, kuri taip pat siūlo B grupės vitaminų kompleksą. Šie vitaminai kiek žinau yra visiškai natūralūs. Ar verta juos vartoti ar vis tik geriau iš maisto produktų pasisavina vitaminai?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Miela Aura viska organizmas pasigamina pats, tereikia jam palyginus nedaug produktu gauti medziagu, kas ir surasyta yra cia. KOkios darzoves ju turi. Tinkama mityba turi buti vegan, tuomet bus sudarytos salygos atsigauti organizmui. Visavalgiaujant valyt organizma reikia karts nuo karto. As desimti metai esu vegane, ir jokiu vitaminu jokiu papildu nevartoju ir nevartojau per ta laika. Organizmas dziaugiasi su tokia mityba. Termiskai neapdoroto maisto stengiuosi vartoti apie 70 proc.

    AtsakytiPanaikinti