2020 m. sausio 6 d., pirmadienis

Visos ligos slypi žarnyne

Visos ligos slypi žarnyne.
Sveiko organizmo virškinimo trakto ląstelės, dengiančios iš vidaus žarnyno sieneles būna sujungtos gana arti viena kitos. Todėl bakterijų toksinai ar nesuvirškinto maisto trupinėliai negali patekti į kraują, nes minėtos ląstelės nepraleidžia toksinų į kraują. Jei tarp šių ląstelių tarpai tampa didesni, bakterijų, išmatų ar maisto dalelytės gali patekti į kraują. Patekus bakterijų ląstelių membranų dalelėms į kraują, jas pasitinka žmogaus imuninė sistema ir jas atakuoja. Tokios atakos metu gali nukentėti ir sveikos organizmo ląstelės. Ši būsena įvardinama autoimunine liga.
Perforuojančių žarnų sindromo pasekmės gali būti II tipo cukrinis diabetas, nejautra insulinui.
Žarnyne gyvena ir Gramo metodo neigiamos bakterijos. Vienos jų veikia organizmo būklę palankiai, o kitos neigiamai. ,,Gramo metodo neigiamų bakterijų ląstelių membranos iš dalies susideda iš struktūrinių molekulių, vadinamų lipopolisacharidais (LPS), kuriose riebalų molekulės (lipidai) sujungtos su polisacharidais. LPS molekulės yra endotoksinai - agentai, kurie sukelia stiprią atsakomąją imuninės sistemos reakciją, jei pereina per kraujotaką. Minėtos molekulės gali sukelti ne tik autoimunines ligas, bet ir tapti pagrindine depresijos priežastimi"(1, p. 9). Toliau skaityti :
https://virgaluko.blogspot.com/2019/07/dauguma-ligu-prasideda-zarnyne.html?fbclid=IwAR1hBHx9YknJ3efyGQw2jkO0QAqSV4jir3iQ5IetuGmuwSf267kweWeCYqM
O čia gydytojo Frolovo patarimai:
https://www.youtube.com/watch?v=vo_fiuCDxuQ

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą