2019 m. kovo 24 d., sekmadienis

Balandis ir gegužė: žiedadulkės, Anatolijus Malovičko

Didelis Ačiū žiniuoniui Anatolijui Malovičko už informaciją. Norėdami kopijuoti šią informaciją turite būtinai pateikti jos autorių.


Balandis ir gegužė: žiedadulkės

                      Beržų žiedadulkės – nepaprastai veiksminga gydomoji priemonė. Saulėtą, giedrą dieną jų galima pasirinkti balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje.
                      Tiesiog nepateisinama tai, kad iki šiol mažai žinome, koks veiksmingas gydymas žiedadulkėmis. Gamta įduoda žmogui į rankas viską, ko reikia, kad jis būtų sveikas, o susirgęs – pats pasigydytų. Beržų žiedadulkės – viena iš neįkainojamų jos dovanų. Joje yra išties neregėtas įvairių elementų kiekis, kiekvienas jų stipriau ar silpniau veikia vieną ar kitą mūsų organizmo dalį. Nuolatinis žiedadulkių vartojimas daugeliui gali būti labai naudingas. Juk šiais laikais retai kas nesiskundžia kokiu nors negalavimu. Kasdien vartojant beržų žiedadulkes šie negalavimai per trumpą laiką turėtų tapti mažiau pastebimi ar net visai pranykti. Žiedadulkės mums naudingos, nes veikia mikrobus, bakterijas ir įvairius fermentus, kurių žmogaus žarnyne yra devynios galybės. Jos naikina kenksminguosius ir padeda vystytis naudingiems organizmui. Galima teigti, kad beržų žiedadulkės – mūsų žarnyno “tvarkdarės”.
                      Puikių rezultatų pasiekiama vartojant su medumi sumaišytas žiedadulkes. Šis mišinys – gerai įsisavinama organizmą stiprinanti priemonė.
                      Įrodyta, kad žiedadulkių savybes lemia jose esantys vitaminai ir aminorūgštys, kurie veikia kaip katalizatorius. Vadinasi, jie skatina įvairias biologines reakcijas, o patys vitaminai jų metu nesuyra.
                      Galima kasmet pakartoti vieną ar keletą gydymosi žiedadulkėmis kursų – taip, kaip profilaktiškai gydotės kurią nors jus kamuojančią ligą.
                      Geriausia žiedadulkes vartoti rytą, nevalgius ar šiek tiek prieš valgį.
                      Įprasta norma – apie 20 g per dieną suaugusiam žmogui; išimtinais atvejais galima vartoti iki 30 g. Vyresniems kaip 3 metų vaikams ši dozė mažinama 3 kartus.
                      Kad prieš kiekvieną vartojimą nereikėtų žiedadulkių sverti, įsidėmėkite: šaukštelis sausų žiedadulkių sveria apie 5 g, desertinis šaukštas – 10 g, didelis šaukštas – 15 g. Šaukštas turi būti nubrauktas, be kaupo.
                      Gydymo kursas trunka vieną mėnesį. Jį galima kartoti keliskart per metus, ypač kiekvieno sezono pradžioje. O kartais naudinga tęsti gydymą ištisus metus retkarčiais padarant savaitės pertrauką.
                      Keletą dienų pavartojus beržų žiedadulkes, beveik visiems pagerėja apetitas. Mat žiedadulkės puikiai reguliuoja virškinamojo trakto darbą, palankiai veikia skrandį ir žarnyną, padeda esant stipriam išsekimui, kurio nepavyksta įveikti kitais gydymo būdais. Žiedadulkės gali pakeisti visas kitas organizmą stiprinančias priemones, be jokio vargo įveikia patį didžiausią vidurių užkietėjimą. Jos padeda esant nepraeinančiam viduriavimui, sergant enteritais, enterokolitais ir kitomis infekcinėmis ligomis, kurios užpuola dėl to, kad žarnyne netramdomai dauginasi pavojingi ligas sukeliantys mikrobai ir flora. Žiedadulkės veikia net tais atvejais, kai kitos gydymo priemonės bejėgės.
·       Beržų žiedadulkės – puikus antibiotikas, sustabdantis vystymąsi tokių mikrobų, kuriuos
sunku sunaikinti ir kurie sukelia daugelį žarnyno ligų. Jos atlieka žarnyne reguliatoriaus vaidmenį. Sunaikinusios ar sutrikdžiusios ligas sukeliančių mikrobų veiklą, jos suteikia galimybę naudingiesiems mikrobams įveikti “blogiukus”. Būtent tai ir leidžia pasiekti kartais neįtikėtinų rezultatų, kurie pastebimi jau pirmosiomis žiedadulkių vartojimo dienomis.
                      Žmogaus psichikos būsena glaudžiai susijusi su jo fizine būkle. Sveikas žmogus dažniausiai būna gerai nusiteikęs, menkas ir netgi didesnes bėdas jis linkęs vertinti optimistiškai. Būtent tokį nusiteikimą ir padeda pasiekti beržų žiedadulkės, nes jos sureguliuoja žmogaus organizmo funkcijų pusiausvyrą. Praėjus kokiai savaitei nuo žiedadulkių vartojimo pradžios, nuotaika pagerėja, o tai netrunka pastebėti ir aplinkiniai, kurie anksčiau stebėjosi jo nervingumu, dirglumu, ūmiais pykčio priepuoliais. Bloguosius būdo bruožus palaipsniui keičia jautrumas ir supratingumas, bendravimas su tokiu žmogumi tampa kur kas malonesnis.
                      Vartojantis beržų žiedadulkes jaučia euforiją, laimę, gyvenimo pilnatvę, pasitenkinimą. Protas tampa lankstesnis, išryškėja iniciatyvumas ir optimizmas – savybės, būtinos sėkmingai profesinei veiklai. Mintys tampa aiškios, gimsta naujų idėjų, bet kokia informacija daug lengviau įsisavinama. Smegenys tarsi pajaunėja, o žmogus gali pakelti tokius krūvius, kurių neįveikdavo išgėręs daugybę puodelių kavos ir surūkęs ne vieną cigaretę. Nuovargis dingsta tarsi burtų lazdele mostelėjus. Beržų žiedadulkės daugeliui sveikstančiųjų po sunkių ligų sugrąžina jėgas ir greitai pastato ant kojų.  O tokiai būsenai pasiekti visiškai nereikia didelių dozių. Ir kalbama čia ne apie dopingą. Beržų žiedadulkių poveikio negalima lyginti su stimuliuojančiu alkoholio, tabako ar kavos, sukeliančių trumpalaikį aktyvumą ir paskui visiškai nuslopinančių, veikimu. Žiedadulkės veikia lėčiau, kartais galbūt ne taip veiksmingai, tačiau rezultatas būna patikimas ir ilgalaikis.
                      Beržų žiedadulkės – puikus maisto produktas, galintis išgydyti stiprią mažakraujystę, kuri vaikų ir suaugusiųjų organizme lemia daug sunkių sutrikimų. Kadangi vartojant žiedadulkes kraujyje greitai padidėja hemoglobino kiekis, jomis tinka gydyti nusilpusius, mažakraujyste sergančius vaikus. Žiedadulkes taip pat galima rekomenduoti visiems protiškai atsilikusiems, lėčiau besivystantiems, sergantiems rachitu vaikams.
                      Sergantiems prostatitu žiedadulkes reikėtų vartoti reguliariai, nes pastebėta, kad jos teigiamai veikia juo sergančių vyrų būklę.
                      Beržų žiedadulkės – itin gera kosmetikos priemonė.
                      1 šaukštelį žiedadulkių sumaišyti su 1 šaukšteliu medaus ir 1 šaukšteliu grietinės. Šiuo mišiniu patepti veidą, rankas, kaklą ir palaikyti 15-20 minučių. Vietoje grietinės galima naudoti ir braškių, pomidorų ar kitokias sultis. Tokia kaukė gerai pamaitina odą, lygina raukšles.
                      1 šaukštą beržų žiedadulkių išmaišyti 1 stiklinėje vandens ir supilti į plaukų skalavimui skirtą vandenį.
                      Čia pateiktas toli gražu ne visas sąrašas naudingųjų, sveikatą gerinančių beržų žiedadulkių savybių. Bet ir išvardytosios leidžia teigti, kad jas galima naudoti pačiose įvairiausiose srityse. Juk žiedadulkės – tai tikras visų naudingųjų gamtos elementų klodas, taip pat ir tų “nesugaunamųjų”, kurių mes dar neišmokome išskirti.
Anatolijus Malovičko
 



1 komentaras:

  1. Augmented Reality an innovative technology of the futuristic era!!!
    With Augmented Reality we are witnessing a new form of technology that will change our perception. Even though AR is at its teen it has a lot to offer and UniteAR assures to bring the best out of best for you. It adds Virtual content to our real world surroundings to make it more appealing and UniteAR the most socialized AR platform will help you to create your AR with a blink of an eye. UniteAR UniteAR

    https://www.unitear.com/

    AtsakytiPanaikinti