2016 m. kovo 19 d., šeštadienis

Mąstymo sąsajos su mityba



Mąstymo sąsajos su mityba, arba mitybos sąsajos su mąstymu
Dažniausiai pasitaikanti kasdienybė šių dienų žmogaus gyvenime – tai nemąstymas kas yra maistas ir kaip reikia maitintis.
Pasiųlos iš ,,žinovų” būrio pilna. Netgi buvo siųloma mėsos ir aspartamo dieta, tokiai mitybai paaiškinti aš neturiu žodžių, tai daugiau nei kraupu. (Žodis dieta nuo žodžio mityba, anglų kalba diet).
Vartodami gyvulinius produktus, ypač sunkiai virškinamus produktus, žmonės visiškai nemąsto, kaip jausis po valgio. Pradėję mąstyti apie pojūčius po valgio, žmonės ima kūdėti. valgant ,,bet ką ir bet kaip" faktiškai visada apsunksta kūnas, būsena dažnai būna mieguista, sunkiau tampa suvokti aplinką, susiaurėja regos laukas, suvokimo laukas taip pat.
Kodėl tai vyksta? Todėl kad skrandis apsunkinamas visų pirma produktų įvairove kuri tarpusavyje nesiderina, todėl, kad termiškai apdorotas maistas slegia organizmą, kadangi pagaminti reikia pačiam organizmui tokio sunkiai virškinamo maisto įsisavinimui enzimus. Bet koks, netgi augalinis termiškai apdorotas maistas apkrauna skrandžio darbą ir viso organizmo darbą, nes įsisavinimui termiškai apdorotam maistui gaminami enzimai mūsų kūne. Taip eikvojamos papildomos jėgos organizmo.
Dauguma atvejų, kai žmonėms nukrenta svoris būna dėlto, kad jie pradeda mąstyti, kaip jie jausis po valgio. Tai vienas iš paprastų ir efektyvių neurolingvistinio programavimo aspektų. Suformavus požiūrį į paprasčiausius aspektus, rezultatai būna stulbinantys, šiuo atveju taip pat. Neurolingvistinis programavimas moko mąstyti. Maistą pataria rytų jogai gerti( reikia daug kartų kramtyti maistą), o vandenį valgyti. Vanduo geriamas mažais gurkšneliais, palaikant vandenį kiek burnoje.(Kramtant ilgai mėsą, skonis mėsos darosi nemalonus, kramtant augalinį maistą kuo ilgiau, maistas tampa vis labiau skanesniu).
Skrandžio darbas apsunkinamas, kai skrandyje atskiedžiamos sultys užsigeriant maistą arbata, sultimis, ar vandeniu.
         Vanduo būtinai turi būti geriamas likus pusvalandžiui iki valgio, ir po valgio jei labai norisi, galima užsigerti tik gurkšnelį vandens, ne daugiau, galima paskalauti gerklę vandeniu ir tiesiog išspjauti vandenį lauk. Vėl gerti vandenį galima po pusvalandžio, jei vartojamos buvo daržovės ar vaisiai, ar uogos, termiškai neapdotas šis minėtas augalinis maistas turi būti. Po termiškai apdorotų augalinių košių, po pusantros ar dviejų valandų laikotarpio tegalima vėl gerti vandenį. Po mėsos ar žuvies vartojimo, turi praeiti dvi trys valandos ir tik tada galima gerti vandenį, kad nebūtų atskiestos skrandžio sultys. Tarpuose tarp valgių geriamas grynas vanduo. Vanduo geriamas po gurkšnelį ar du kas dešimt – penkiolika minučių. Taip neapkraunami inkstai, ir toks vandens gėrimas žmogų jaunina. Vandens patariama išgerti po du litrus šaltuoju metų laikotarpiu ir po tris litrus šiltuoju metų laikotarpiu.
         Negalima jokiu būdu valgyti vaisių pieš tai suvalgius gyvulinio ar kito maisto, ypač jei tas maistas termiškai apdorotas, bet ši sąlyga turi būti taikoma vartojant bet kokį maistą. Vaisiai sukelia rūgimą virškinimo trakte tokiu atveju, jei jie valgomi po pietų maisto.
         Augalinėje veganiškoje mityboje yra visos reikalingos medžiagos žmogaus organizmui. Beveik visus mineralus ir vitaminus žmogaus organizmas pasigamina pats. Labai mažai tereikia organizmui pasisavinti iš maisto. Termiškai apdorota mityba įsisavinama tik dešimčia procentų. Termiškai neapdorota mityba kai vartojama, įsisavinami žymiai didesni kiekiai reikalingų organizmui medžiagų. Vaisiai turi būti vartojami atskirai, uogos atskirai, daržovės atskirai, kruopos atskirai(kruopos būtų gerai be glitimo), riešutai, sėklos atskirai. (Tokia mityba taikoma gyjant iš sunkių negalavimų). Šitaip bus kuo mažiau apsunkinama žmogaus virškinimo sistema bus lengviau pašalinami toksinai iš organizmo.

         Veganiška mityba turi būti visiškai be cukraus, be jokių konditerinių saldumynų, kur įeina ir gyvulinės kilmės produktai. Saldumynai tai visokio ,,šlamšto" miksas, virškinti saldumynus ypačę sunku skrandžiui, žmogaus sistema apkraunama tarpusavyje nesiderinančiais produktais. Vien atkoduoti informaciją maisto, patekusio į skrandį prireikia laiko. Žmogaus energetiniai resursai užuot būtų panaudojami žmogaus galimybių atvėrimui, tobulėjimui, ar net paprasčiausiam toksinų šalinimui, skiriami virškinimui. Jei žmonės valgo augalinį maistą ir užsikanda tortais, pirktais iš tradicinių tortų parduotuvių, tai jie maitina savyje esančius gyventojus, tai ne žmogaus norai, o parazitų, gyvenančių žmogaus organizme norai. Maistas turi būti vartojamas kad gyventi , o neturi būti gyvenama kad valgyti.
                             Pagal gydytoją Klark, jos knygoje ,,Kaip išgydyti visas ligas” teigiama, kad beveik visi negalavimai – apie 95% - žmonių yra nuo parazitų daromos žalos žmogaus organizmui. Su tinkama veganiška mityba, kurios sudėtyje vartojama mažiausiai 70% termiškai neapdoroto maisto, kitas procentas skiriamas termiškai apdorotam maistui- taigi su tokia mityba jau galima daugybės ligų atsikratyti vien todėl, kad parazitams, gyvenantiems žmogaus organizme nebėra tokios terpės vešėti, kokia ji buvo anksčiau..
                             Pereinant į augalinę mitybą, kai kurie žmonės naudoja kiaušinio trynį, nes baltymas neįsisavinamas jis paprasčiausiai nevartotinas nei termiškai neapdorotas nei virtas ar keptas, - kiaušinio baltymas atsideda kūne kaip toksinas ir jį organizmui sunku pašalinti. Tokie toksinai efektyviau šalinami trumpalaikių badavimų metu, kai kuriais atvejais reikalingas keleto dienų badavimas su vandeniu, aišku jei inkstų ir kepenų ir kasos būklė yra pakankamai gera ir tinkama badavimui keleto parų naudojant vandenį.
                             Taip pat kai kurie žmonės naudoja žuvį, bet mėsos ir pieno produktų visiškai atsisako. Kodėl nevartotina mėsa? Ogi todėl, kad mėsos vartotojų kiekvienoj ląstelėje randama salmonelės bakterija, kurios keičia žmogaus dažnį , kuria žemesnę vibraciją, ir parazitai valdo žmogaus suvokimą, tai jau įrodyta. Kaip yra ,,kišamas” noras valgyti visavalgiškus tortus, taip yra ,,kišamas” noras, kad reikia valgyti mėsą. Pavalgius mėsos pasunkėja organizmo būklė, išskiriamos narkotinės medžiagos, - taip apgaunamas organizmas neva tai sotus maistas buvo. O iš tiesų taip nėra. tai tik saviapgaulė. Mėsa termiškai apdorota rūgsta organizme keletą parų. Įsivaizduokit rūgenų konteinerį, šiukšlyną, ir visa tai jūsų viduje.
Mėsa nevartotina ir dėl to, kad gyvūnų normali kūno temperatūra yra aukštesnė nei žmogaus. Netgi paukštiena, kuri vadinama ,,lengvesne” virškinimui mėsa, yra nevartotina, kadangi paukščių kūno temperatūra yra 42 laipsniai, o žmogaus kūno temperatūra yra 36,6 – 37 laipsniai. Žuvies kūno temperatūra yra žemesnė nei mėsos, todėl kai kurie autoriai teigia, kad žuvis labiau tiktų organizmui, bet jokiu būdu ne mėsa ir jos produktai. Taigi mėsos vartojimas net pagal gyvūnų ir žmogaus kūno temperatūrų skirtumą jau sukelia medžiagų apykaitos sutrikimus.
Įnirtingai visavalgiai ima aiškinti, kad augaluose pilna nitratų. Žmonės mielieji, juk nitratus augalai savo ląsteliena geba pašalinti iš organizmo, ir kartu neapkrauna savo vibracija – informacija organizmo augalinis maistas taip kaip gyvulinis. Augalai palengvina organizmo būklę ir maistas žarnyne net termiškai apdorotas augalinis nerūgsta tiek parų kiek rūgsta maistas visavalgio žarnyne. Sustojam ir pamąstom, kas parašyta šiose keliose eilutėse. Ir dar pamąstom, kiek hormonų antibiotikų ir salietros informacijos ir nitratų sankaupų yra gyvulių mėsoje. Taip kad mėsos vartojimas veikia žmogaus organizmą kaip uždelsta bomba. 
Taip pat griaunantį poveikį organizme kuria ir pieno produktų vartojimas. Ir tai visiškai nėra nekaltas poveikis pieno produktų. Įsivaizduokite kas vyksta karvės organizme, kadangi karvei duodami kaulų miltai, karvė maitinama žole, šienu, kuris augo salietrų pribarstytam lauke. Kur matyta kad veganas – karvė būtų šeriama mėsa – kaulų miltais. Sustojam, pamąstom. Visa informacija medžiagų apykaitos sutrikimo patenka į pieną, o pieno produktai su medžiagų apykaitos sutrikimo informacija patenka į žmogaus organizmą, ir tada vystosi ligos, nuo ko kenčia ir vaikai ir suaugę: tai I ir II tipo diabetas, vėžys, gimdos, krūtinės, prostatos ligos pirmiausiai yra nuo pieno produktų vartojimo. Taip pat iškreipto pasaulio vaizdo suvokimo ligos- depresija, panikos atakos, šizofrenija,kiti sutirkimai, autizmas atsiranda nuo pieno produktų, ir glitimo produktų. Netgi skiepų šalutinis poveikis netaip stipriai veiktų, jei būtų maitinamasi veganiška tinkama mityba. Apie skiepų poveikį rasite daug informacijos, įvedę į google raktinius žodžius: skiepai kenkia, arba skiepų šalutinis poveikis.
Dabar vėl sustojame ir pamąstome, prašau, nes tai akivaizdus faktas kaip veikia pieno produktai autistus, ir vaikas negali integruotis į visuomenę, į bendraamžių būrį vien todėl, kad elgiasi neadekvačiai kaip kiti. Būna agresyvios reakcijos, būna visiškai ribotas suvokimas, nesuvokiama adekvačiai aplinka, būna super jautrumo reakcijos, reaguojama stipriai į kvapus, į garsą. Išbraukus palaipsniui iš autisto mitybos raciono pieno produktus, (keisti autistuko mitybą yra nelengva, nes tokius negalavimo požymius turintys žmonės tevalgo keletą maisto produktų), reakcijos tampa adekvačios, vaikas net gali integruotis į visuomenę, ir netgi gali mokytis, atsiveria visiškai kitoks suvokimas, o prieš tai negalėjo negebėjo koncentruotis mokymuisi. Argi tai ne stebuklas???? – žinios kaip riboja pieno produktai suvokimą ir kaip galima pagerinti ne tik autisto gyvenimą bet ir jo šeimos narių gyvenimą, gerbūvį. Nuo pieno produktų kenčia daugybė moterų, kurios jaučia liguistą pavydą savo vyrams dėl kitų moteriškos lyties atstovių egzistavimo. Visos pavydo liguistos reakcijos dingsta atsisakius pieno produktų. Pieno produktai užklijuoja neuronų sinapses – jungtis tarpusavio, kas trukdo normaliam mąstymui, sulėtėja minties perdavimo signalai iš neurono į neuroną. Kai kurie ypač sunkūs atvejai suvokimo tema, keičiant mitybą, pagerinami itin efektyviai. Informacija apie pieno produktus ir glitimo produktus kaip jie riboja suvokimą yra čia: http://virginijaluko.blogspot.dk/2013/07/autizmas-isgydomas-veganiska-dieta-su.html
Depresija ir taip pat gydoma veganiška mityba, minėta aukščiau, kokia ji turi būti, be tortų ir be cukraus, ir be konservuotų produktų, nes konservuoti produktai bet kokie ir gyvuliniai ir augaliniai riboja suvokimą, nes apsunkina skrandžio darbą. Konservuoti produktai stovi piramidės viršuje, po alkoholio ir cigarečių, kaip nevartotinas produktas, netinkantis visiškai mūsų organizmui.
Žmonės gyvena nuolatiniam užburtam gyvenimo rate, valgo, miega, mylisi, vėl miega, tuštinasi kas keletą parų, kai kurie kas dieną po kartą(o reikia po keletą kartų tuštintis, kiek valgai tiek ir tuštiniesi, tik šitaip organizmas gerai funkcionuoja), ir vėl viskas iš pradžių.
Kodėl gyvulinis maistas yra apsunkinantis žmogaus organizmą ir mąstymą ir suvokimą tai pajaučiama, kai besimaitinant veganišku maistu po kurio laiko vėl užvalgoma gyvulinio maisto. Žmogaus suvokimo ratas stipriai susiaurėja, netgi kartais nematomas periferinis vaizdas o matoma tik tai kas yra priekyje. Kūno sąstingis prilygsta akių sąstingiui ir akys aptingsta dairytis į šalis.
Suvokimą taip pat riboja parazitai esantys organizme ir esant nuotaikų sutrikimams, šizofrenijos, autizmo, ar kitokio pobūdžio iškreipto pasaulio vaizdo suvokimui. Gydytoja Klark teigia, kad tokius negalavimus turintys žmonės gali turėti kirminų ar jų vystymosi formų smegenyse taip pat.
Nemiela ir graudu, kai kiek giliau besidomintys žmonės, taip pat ir aukštų vibracijų informacijos skleidėjai (pvz kai dėstomos temos apie kvantinę fiziką, žmogaus galimybes, kai kuri tinkama o ne iškreipta ezoterinė informacija naudojama kaip edukacinė), visiškai užsimerkia į vieną svarbiausių faktorių – mitybą.
Mityba yra kertinis akmuo kuriant, statant žmogaus visapusišką gerovę.
JAV keleto kalėjimų savanoriai sutiko dalyvauti tyrime. Tyrime buvo naudojama veganiška mityba. Kalinių agresyvumas prieš pradedant maitintis veganiška mityba buvo 75%, o per keletą mėnesių agresyvumas sumažėjo iki 3 %. Ar įsivaizduojate, kokią turėtume visuomenę, jei žmonės maitintųsi augaliniu maistu? Ar verta galvoti ir svarstyti kad tai netikęs tyrimas????? Taigi jūs patys atlikite tyrimą, surinkite lėšų, pasamdykite specialistus, išmokite patys atlikti tyrimą stebėdami kaip tai atliekama. Tik nenustebkite, kad dauguma jūsų po tokio stebėjimo galite tapti veganais. Tai užkrečiama.
Žmogus, kuris turi aukštesnę vibraciją veikia kitus teigiamai. Dauguma veganų spinduliuoja lengvesnę vibraciją, nei ji buvo pas juos anksčiau, kai buvo visavalgiai. Tai daug ką pasako. Kokią atmosferą turėtumėm žėmėje? Ar įsivaizduojate.
Tai ne propagavimas, tai tik pasidalinimas įspūdžiais. Kai pats jautiesi nuostabiai besimaitindamas augaliniu maistu (šio straipsnio autorė jau aštuoni metai maitinasi tik veganišku maistu), ir kai matai šalia kenčiantį skausmus žmogų, kai per tiek metų susipažinęs esi su šitiek informacijos kaip geriau ir patogiau gyventi vien mitybos tema…tu negali tylėti, bent užsimeni, tegu kiti žino, kad yra nuostabesnis gyvenimas be kančių, žymiai lengvesnis, žymiai malonesnis. Tik tai juntama ne visada iš karto. Tai juntama po metų – kitų. Tada mažai kas benori grįžti į visavalgystės gyvenimo būdą, netgi jei buvo naudota veganiška mityba gijimui. Kartais kelio atgal nebūna. Organizmas ima vėl sirgti, jei jau reikėjo gyti. Todėl jei ir kas naudoja gyvulinius maisto produktus, tai daro atsargiai. Mėsą naudoja vos gabaliuką kartą per savaitę, žuvį du kartus per mėnesį, ir per mėnesį galbūt suvalgo keletą kiaušinio trynių. Net nuo mažo gabaliuko mėsos gali pakilti temperatūra, nes mėsa bus atpažinta organizmo kaip nuodas po ilgesnio maitinimosi vien tik augaliniu maistu.
Ir atminkit, pieno produktų mąstantys žmonės nenaudoja, todėl kad pieno produktai sukelia autoimuninius sutrikimus organizme, širdies ir kraujagyslių ligas taip pat, kitus aukščiau minėtus negalavimus ir dar todėl, kad pieno produktai homogenizuojami – pakeičiama molekulinė struktūra pieno visiškai, kurios organizmas neatkoduoja, ir atideda kaip toksinus kūne.Apie tai galite pasiskaityti čia:
http://virginijaluko.blogspot.dk/2012/04/apie-pieno-zala.html

Mąstantys labiau žmonės taip pat nevartoja alkoholio produktų. Alkoholio produktų nenaudoja visiškai. Ir žinote kodėl, ogi todel, kad jie nenori būti blogais pavyzdžiais jaunosioms kartoms ir nenori prisidėti prie okultinių švenčių šventimo. Bet koks kilnojimas ,,gero vyno” taurės, kas yra pripažinta labiausiai kenkiančiu akoholiu, bet kokio alkoholio vartojimas nors ,,po truputį” rodo blogą pavyzdį vaikams. Labai didelis procentas smurtinių nusikaltimų yra padaromas būtent nuo padaugintų alkoholio kiekių, kai kuriems žmonėms pakanka nedidelio alkoholio kiekio, kad jų suvokimas taptų iškreiptu. Ar įsivaizduojate kokią visuomenę turėtumėm jei būtų visiškai nevartojamas alkoholis, ir nebūtų vartojami gyvuliniai produktai??? Ar nesumažėtų kančių žemėje??? KOks procentas kai kurio pobūdžio kančių dingtų visiškai???
Už visų žmonijos ligų kančių stove gyvūnų kančia, įsivaizduokit ir pabandykite pajusti ką jaučia gyvūnas (o jie jaučia mirtį, daug kas verkia prieš mirtį, žmonės skerdykloje ir vežant į skerdyklą gyvulius, ne kartą matė ašaras riedančiais gyvūnų). Ar įsivaizuojate kokį beviltiškumą jaučia gyvūnas vežamas į žudyklą??? Ar įsivaizduojate karvės kančias kai kasmet iš jos atimamas teliukas, kad ji vėl turėtų pieno ir vėl ji kergiama- apvaisinama, kad išaugtų naujas teliukas pilve ir vėl kasmet gimdo besikankindama skausmuose vėl naują savo vaiką – teliuką. Kai žmogus ima maitintis veganiškai, jis tik tada suvokia, ką gali iškęsti karvė, nes suvokimą blokuoja pieno produktai. Ir tai tikrai taip. Kol pats maitiniesi gyvuliniais produktais, pieno produktais, tu nemąstai. Pieno produktai sukuria terpę daugintis kirminams ypač žmogaus organizme, kaip ir kiti gyvuliniai produktai.
Kai žmogus junta skausmą visame kūne, visa tai išgydoma su paprasčiausia veganiška mityba. Netgi nevaisingumas gydomas su veganiška mityba. Ar įsivaizduojate kokie pelnai dingtų farmacininkams, atsisakius pieno produktų, juk tai tiesiogiai susiję su nevaisingumu. Su veganiška tinkama mitybą imunitetas žmogaus kūno ima veikti žmogaus labui. Atsistato, normalizuzojasi medžiagų apykaita.
Kai kurie negalavimai gydomi tik su veganiška žaliavalgyste. Kai kurie vartoja ir žalią mėsą, žalią kiaušinio trynį, žalią žuvį. Kai kurie autoriai teigia, kad vistik net žalias termiškai neapdorotas gyvulinis maistas gali būti sukėlėjas kirminų organizme. Žalios mėsos mėgėjų būna padidintas agresyvumas, na gal tai sutapimas, skaitytojas lai pats atlieka tyrimus, ir padarys pats išvadas…
Valgant ir žalią ir termiškai apdorotą mėsą gyvūno kančios informacija niekur nedingsta, ir sistemoje paplitęs išmoktas bejėgiškumas – tai visų pirma gyvulinio maisto vartojimo pasekmė. Tą kančios informaciją vartojant gyvulinį maistą perima žmogaus DNR. DNR mutuoja.
Liūtas badauja apie penkiolika dienų, po gardžių pietų, ką buvo sumedžiojęs. Gyvatei ir pakanka pelę suvalgyti kas antrą savaitę. Žmogus jei valgytų žalią mėsą matomai ir tiek laiko turėtų badauti?
Yra teorijų, kai kurie autoriai teigia, kad žmogus turi iltinius dantis vaisiams atsikąsti, kad žmogus tėra vaisiavalgis. Na pamąsčius koks žmogaus žarnynas ir koks šuns žarnynas padaromos turėtų būti ir išvados. O liūto žarnynas kiek kitoks, gal jam reikia pabadauti, po mėsos pavalgymo kurį laiką, kad žarnynas gerai funkcionuotų vėl.
Labai gudriai sistemos yra brukama informacija: nesikišk, tik tylėk ir džiaukis, taip kitus veiksi savo pavyzdžiu. Taip, tylus pavyzdys irgi yra galingas teigiamas poveikis aplinkai, Visatai. Bet esmė tame, kad atsiveria daugumai veganų vieningumo pojūtis, kažkokia tai forma norisi pranešti apie kitokį visiškai kitokios geresnės kokybės gyvenimą, kuriame nėra skausmų kūno, nėra negalavimų arba būna jų labai reti atvejai, kad egzistuoja kitoks gyvenimas ir vaisingas, ir laimingas, ir be pampersų (turima omenyje garbaus amžiaus žmonių atvejus, arba kai kuriuos atvejus bet kokio amžiaus žmonėms, tik ne mažylius kuriems dar reikia pampersų ;) ), ir su nuolatine vidine šypsena. Juk esame viena rasė, žmonija. Vieni su kitais nuolat sąveikaujame. Tai visaapimančio vienio pojūtis, visa tarpusavyje susiję.
Visuomenėje paplitęs mąstymas, kad neva veganizmas, žaliavalgystė - tai ,,mada”, laikinas vėjas, ar dar kažkas panašaus. Tikrai ne. Gal vienas kitas žmogus nori būti madingu savo kokiu tai išskirtinumu, ir bando save identifikuoti su žaliavalgyste, bet tai gali būti jo toks nesąmoningas pasirinkimas. Tai vienetiniai atvejai, tikėtina.
Pateikiami žiniasklaidoje atvejai, kai kas nors susilaužė ir rankas ir kojas ir va ten gi buvo žaliavalgis (informacija iš VBS agentūros – tiksliau iš mediko lūpų). Arba į ligoninę įneša išsekusį veganą ,,kojomis į priekį". O kiek tokių išsekimo atvejų, kiek ,,kojomis į priekį" įneša visavalgių į gydymo įstaigas? Tai dabar dar kartą užduokite sau klausimą, o kiek gi buvo tokių atvejų visavalgiškai besimaitinančių žmonių? Kiek visavalgių guli ligoninėse reanimacijose vien nuo netinkamos mitybos??? Ir dabar paklauskite savęs, kodėl būtent kaulų lūžiai gyja su žaliavalgiška veganiška mityba, ypač ką tik išspaustos sultys jei vartojamos, kodėl su tokia mityba sugyja kaulai dukart greičiau nei nevartojant daug augalinės mitybos?? Taigi, susilaužęs kaulą žaliavalgis daug greičiau išgis nei visavalgis. Juk taip? Ar taip?
Pasitaiko stereotipinių pamąstymų ir daugiau: va viena bobutė ar vienas diedukas gyveno šimtą metų, ir gerai jautėsi ir jie maitinosi riebiu gyvuliniu maistu. Aišku kad yra tokių atvejų, ir reikia atlikti tyrimus, pamąstyti kodėl tokie žmonės išgyveno tiek ilgai ir nekentėjo skausmų kaip kenčia labai didelis procentas visavalgių garbaus amžiaus. Kiek visavalgių nešioti turi pampersus ar net nebegali vaikščioti, ir kaip jie judėtų jei pereitų prie veganiškos mitybos??? Sanarių ligos gydomos ir išgydomos su veganiška mityba, su veganiška žaliavalgiška mityba išgyjama visiškai. Kai kuriais atvejais taikomi trumpalaikiai badavimai. Stuburo problemos, sunkūs skausmai visiškai dingsta maitinantis tinkamai veganiškai , o kai kuriais sunkiais atvejais taikoma tik veganiška žaliavalgiška mityba.
Žmogus savo negalavimus puoselėja (dauguma atvejų), jis identifikuojasi su savo liga. Dingus negalavimui jam nebus prasmės apie ką kalbėti, dings gyvenimo dalis, su kuria buvo susigyventa esant negalavimui. Pasižiūrėkite kokios  žmonių veido išraiškos poliklinikose ir kokios veido išraiškos žmonių gatvėse, parduotuvėse??? Ar nepastebėjote skirtumo? O ar žinote, kad  neretai gydytojai palieka didesnį atstumą nuo durų iki stalo, kad matytų kaip žmogus eina, kokia jo kūno kalba – tai suteikia labai daug informacijos apie ligonio būklę, ir aišku apie identifikaciją, koks jis nelaimingas. Užuojauta gydytojams, kurie mato kasdien ligonius ir mažai sveikstančių. Ir aišku retas gydytojas suvokia kaip galima pagelbėt pacientui tinkamai, be medikamentų, o kai kurie jei ir suvokia, net nebando siųlyti tinkamų būdų gyti, nes visuomenės ,,normos” yra diktuojamos sistemos. (Ir ką gali gydytojas suvokti, giliau, jei jo paties suvokimą riboja netinkamas - atitolęs nuo sveikatingumo gyvenimo būdas, ir jei jis vartoja maistą, kuris stipriai riboja suvokimą). Juk reikia daryti ir elgtis kaip visi. Beje ir pacientas neišgirs kitokio sau pagalbos būdo, jam geriau išgerti tabletę, tik kad po tos tabletės gali prireikti kitos, o po kiek laiko ir saujos tablečių ir operacijų, o gal ir pampersų - apie tai nemąstoma.
Tai ar po tokių nors trumpų pamąstymų, jei kas sau leidote mąstyti, negali būti padaryta išvada, gal ,,visko po truputį” mityba gali būti rizikinga.
 Gėrimas alkoholio ,,kultūringas” po taurelę per okultines šventes nerodo vidinės kultūros, greičiau taršą ir sielos, ir kūno. Buvo atliktas tyrimas, žmonės kurie išgėrė po vyno taurę kas antrą savaitgalį, negalėjo padaryti sprendimų gyvenime. Kinta žmogaus elgesys vartojant alkoholį net ne dažnais atvejais. Alkoholis blokuoa kankorėžinės liaukos veiklą. Kankorėžinė liauka atsako už žmogaus sensoriką, už judėjimą taip pat. Kankorėžinė liauka gamintoja hormonų- kareivėlių, kurie aktyvuoja organizmo organų veiklą. 
Kai kurie su tuo ,,visko po truputį” vartojimu gali taip ir išsisukti iš nemalonių negalavimų  gana ilgą gyvenimo laiką, bet kai kurie ypač esant sunkesniems negalavimams su tuo ,,visko po truputį" žygiuoja tiesiogiai myriop. Va jums ir nemąstymas, ,,visko po truputį".

 Jei autistas bus maitinamas trupučiu pieno, jis vėl trankys galvą į sieną(jei sunkus atvejis) jis nemokės susikaupti, negalės būti tarp bendraamžių paprastoje mokykloje kaip visi. Taip besikankinančio vaiko tėvai dėl jo reakcijų ir negalėjimo integruotis į gyvenimą gi taip pat kentės. Ar tokia kančia verta tą ,,visko po truputį’ tenkinimą realizuoti????????? Pamąstom.
Pasitaiko atvejų, kai gerai besijaučiantys visavalgiai komentuoja, kad jie va viską vartoja ir jaučiasi ok. Gi nuostabu kad jums ok, bet kai bandoma paaiškinti šalia esančiam žmogui kuriam ne tik kad ne ok, bet jau visai riesta, priaugę auglių ir gresia operacijos ir ne tik... Tokiu atveju net nediskutuotina, kad tas visko po truputį, ar visa ko - bet kokio maisto valgymas tinka žmogui, kuris kenčia sunkius negalavimus.
 Empatiją įjunkite nors trumpam laikui ir pagalvokit kaip pasijaustų lengviau žmogus jei jis padėtų sau su tinkama gijimui mityba. Jei šitiek žmonių išgijo ar stipriai itin pagerėjo sveikata su veganiška mityba Cambelui amerikiečių dietologui Kinijoj tyrimą su 5000 žmonių, ar suvokiate koks tai skaičius ir kokie tai atvejai. Daugiau informacijos rasite apie Cambelo tyrimą jo knygoje ,,Natūralus būdas išvengti ligų”. Taip pat kaip derinti maisto produktus galite paskaityti Graham knygą ,,80/10/10”/  Būtina pasidomėti kraujo rūgštinimu gyjant su veganiška mityba, būtina ir kai gerai jaučiatės ir jei šiaip perėjote prie veganiškos mitybos dėl kokių nors kitokių pvz savęs tobulėjimo tema paskatų. Rūgština kraują šaltas vanduo – kai maudomasi vandenyje, bėgimas, judėjimas intensyvus, šlapimo terapija, rūgštūs vaisiai, pvz rūgštūs obuoliai. Reikia surasti pačiam skaitytojui tinkamą informaciją kurie produktai rūgština kurie šarmina organizmą ir turi būti  nemažai produktų suvartojama kurie rūgština organizmą, tai suteikia daugiau jėgų, tai juntama.
O dabar įsivaizuokite kaip kenčia žmogus nuo epilepsijos priepuolių. Ir keista kad vaistai nuo epilepsijos priepuolių turi šalutinį poveikį sukelti epilepsijos priepuolius. Šiaip dauguma vaistų turi tikrai gąsdinančius šalutinius poveikius ir tikrai tie poveikiai būna ne tokie jau reti atvejai vartojančių vaistus tarpe. Taigi tą epilepsiją puikiausiai išgydo veganiška mityba. Epilepsijos priepuolį visiškai galima nuimti su emocinės laisvės technika. Yra atvejis kai mergaitė išgijo: nuo gimimo kamavę ją epilepsijos priepuoliai dingo. Taip tam padėjo emocinės laisvės technika taip pat, ir itin efektyviai, bet buvo nerizikuojama ir kartu taikoma veganiška mityba. Ar įsivaizduojate mamos , abiejų tėvų džiaugsmą ir palengvėjimą kai išgyja jų vaikas ir yra visiškai dingęs šis jį anksčiau kankinęs negalavimas?
Stabtelim, pamąstom, ir pranešam kitiems, būkime empatiški, juk tie kurie kenčia ir šeimos nariai ir tas žmogus kuris kankinasi nuo epilepsijos priepuolių turi žinoti, kad yra galimybė žmonėms išgyti.
Šio straipsnio autorė matė ir girdėjo viename video moters lietuvės trumpą pasakojimą, kaip ji išsėtinę sklerozę išsigydė su veganiška specialia žaliavalgyste ir ji dabar visiškai sveika. Ar po šito sakinio parašyto galite tylėti kai matysite kenčiantį nuo išsėtinės sklerozės žmogų?? Paskaito tegu šalutinį poveikį tokio negalavimo autorius vaistų, kurie dar labiau pablogina būklę organizmo. Vėlgi girdėjau iš kitos moters pasakojimą kaip jos draugė išsigydė su veganiška mityba ir intensyviu judėjimu išsėtinę sklerozę, jos buvo sunki forma, teko naudoti ir pampersus, ir vos bepastovėjo ant kojų. Pasirodo viskas įmanoma. Tegu tai bus VBS agentūros šaltiniai, bet šio straipsnio autorė  tai girdėjo ir negali nutylėti tokio fakto.
                         Dar įdomiau yra tai, kad visavalgis, skaitydamas čia parašytą informaciją, gali jaustis nevisavertis, kadangi vis dar vartoja gyvulinius produktus. Mieli žmogučiai, atminkit, kad NEGALIMA JAUSTIS KALTU, kaltė ardo žmogų iš vidaus, organų veikla pašlyja nuo tokio jausmo. Taigi užuot jautę kokį nemalonų jausmą, gal būt pamąstysite kuo galėtumėte pasigerinti šiandieną ir ateitį savo gerovės link. Žmogus jaučiasi nesaugiai todėl, kai jis nesimaitina augaliniu maistu ir skaito apie gyvūnų kančią, kai jis dar yra priklausomas nuo gyvulinių produktų ir mąstymu ir elgesiu ir kūno reakcijomis, įsijungia savigynos mechanizmas. Pasąmonė jaučia pavojų, nenori žmogaus ,,paleisti iš komforto zonos”. Žmogus jaučiasi kiek blogiau kad jis nesigerina savo būklės taip kaip pvz kai kurie kiti žmonės. Juntamas pavojus kaip mirtinas pavojus, nes neatitinka mąstymas, todėl gynyba pereina į puolimą. Ir tada būna ,,kalti" veganai, žaliavalgiai ir t.t. ir pan.
                           Žmonės yra apgauti, nesiskaldykim tarpusavyje, o pradėkim mąstyti. Atminkit kad ir veganas ne šventasis, ir veganas žaliavalgis ne šventasis, kai kurie norėjo gyventi todėl pasirinko tokią mitybą, kai kurie ėmė mąstyti apie gyvūnus, apie jų kančią, todėl norėjo tiesiog prisidėti prie gyvūnų gerbūvio.
Augalai taip pat jaučia skausmą ir tai irgi veikia vegano organizmą taip pat . Tik augalai turi vibracijas, panašias į žmogaus, todėl ir žolelių arbatos žmonėms padeda ir augalinė mityba padeda ir dar kaip ir išgyventi ir gyventi nuolatinę gyvenimo šventę pojūčiais. Augalai kuria muziką. Paklausykit, tai miela.
http://www.musicoftheplants.com/en/2016/03/snowdrops-medody/ 

Mikrobiologas profesorius Bruce Lipton aprašė savo knygoje ,,Tikėjimo biologija” tai, kad mes nesame genų aukos, ir paveldime informaciją tik kūno formai, ligų nepaveldime, o išmokstame reaguoti iš aplinkos, ir nuo to sutrinka organų veikla, įsijungia DNR programos nuo išmokimo reakcijų, betgi galima išmokti reaguoti kitaip, tam naudojamas neurolingvistinis programavimas. Keičiant nuostatas kinta būklė žmogaus į geresnę. Keiti aplinką, keiti biologiją savo kūne. Vidinė aplinka yra ir nuostatos ir mityba. Kartais mityba veikia gijimo tema didesniu procentu todel, kad maistas riboja suvokimą, apie tai buvo paminėta aukščiau, ypač pieno produktai riboja žmogaus suvokimą ir kai kuriais atvejais itin sunkūs negalavimai būna būtent nuo pieno produktų ir nuo glitimo produktų taip pat. 
JAV gydytojas patirkino žmonių kraują prieš atlikdamas jiems operaciją. Prieš operaciją keletas vyrų buvo valgę magdonaldo restorane esančiame toje pačioje ligoninėje. Kraujas mėgintuvėlyje pabuvęs dvi valandas atrodė taip: apačioje buvo nusėdęs sluoksnis taukų - gyvulinių riebalų, kas sudarė beveik pusė kraujo turinio. (Na taip, pagalvos skaitytojas, gi žmonės maitinosi magdonaldo restorane, tai ten nesveikas maistas, taip ir galėjo būti tokie kraujo rezultatai. Neskubėkit išvadų daryti ir vien ,,sukrauti" kaltės magdonaldo maistui. Juk ten buvo gyvuliniai riebalai. va kas išvadose turi atsispindėti). Pamatęs tokius klaikius kraujo rezultatus ir tai buvo keleto pacientų, kuriems turėjo būti atlikta operacija tą dieną - gydytojas padarė išvadas. Jis tapo veganu. 
Ar galite įsivaizduoti kiek tokių riebalų nusėda ant kraujagyslių sienelių, kiek riebalų yra smegenų kraujagyslėse? Kiek riebalų yra aplipę kapiliaruose? va dėl ko pirmiausiai, tirpsta rankos, šąla rankos ir kojos, o jau neminėsim visų kitų negalavimų, susijusių su kraujotaka.
Nestebina, o miela tai žinoti, kad daug garsių jautrių žmonių, kaip Leonardas Da Vinčis, Nykolas tesla, Vydūnas, Getė, ir nemažai kitų garsių rašytojų, mokslininkų buvo veganais ir netgi žaliavalgiais. Tie žmonės orientavosi gyvenime daugiau nei eilinis žmogus. Jie mąstė. 
Kuo daugiau mūsų mąstys giliau, tuo greičiau sukursime gaivesnį žmonijos pasąmonės lauką, kas stiprins mus ir mūsų gyvenimo gerovę.
Pabaigai noriu paminėti žmonijos lobį, informaciją, ką išgyveno Goltis, gyventojas buvusios Sovietų sąjungos pietuose esančios šalies. Kai Goltis važiavo per Iraką dykuma su draugais, buvo areštuotas nes vežėsi foto kamerą. Kadangi Irake buvo karo stovis, buvo griežtai uždrausta fotografuoti Irako gamtos vaizdus taip pat. Golčio kameroje atrado keletą nuotraukų kariai ir jis buvo nuteistas mirties bausmei, kurios teko laukti rūsyje su kitais kaliniais, įkalintais mirties bausmei taip pat. Kitų žmonių įkalinimo aplinkybės buvo irgi keistokos ir tikrai jie nebuvo kokie tai nusikaltėliai. Goltis nustojo valgyti ir gerti vandenį. Jis nusprendė, kad visvien mirs, tad bent pabadaus sausu badavimu prieš mirtį. Kelioliktos paros naktį Golti susapnavo pokalbį, kaip jis pasakė savo kalbą vertėjai ir kariams, jį įkalinusiems. Ir iš tiesų kitą dieną jis tą pokalbį realiai turėjo. Tiesiog Goltis prisiminė aiškiai kalbos žodžių dėlionę ir visa paeiliui išsakė kariams jį įkalinusiems, vertėja vertusi Golčio kalbą apsiverkė. Kariai iškart jam dovanojo gyvybę, buvo irgi tos kalbos paveikti. Tad Goltis buvo paleistas į laisvę. Goltis pagalvojo, kad reikia išlaisvinti įkalintus ir jo paklausė kariai, paliko tik vienas žmogus įkalintas kalejime kuriam tai laikotarpiui, už smulkią  vagystę. Visi kiti kaliniai buvo paleisti į laisvę. Argi tai ne stebuklas????
Goltis teigia, kad MES TURIME BŪTI SVEIKI IR TURIME BŪTI PAVYZDŽIU SAVO VAIKAMS IR JAUNOSIOMS KARTOMS. Apie Golčio žygdarbį skaitykite čia: http://virginijaluko.blogspot.dk/2012/04/nuostabi-reali-istorija-atverti-sirdi.html
Negaliu nepaminėti atvejo kai mano pažįstama mergina ir jos mama badaudamos visiškai susišnekėjo ir buvo kaip draugės, o pykdavosi visada anksčiau kai visavalgiavo. Vien maisto nevalgymas duoda gerus rezultatus taip pat. Moterys buvo pasirinkę badavimą su vandeniu sveikatos pagerinimui.
Į žmogaus kalbą reaguoja DNR, tai teigia Gariajevas genetikas, atlikęs tyrimus su augalais, Augalų DNR reakcijos buvo matomos per elektroninį mikroskopą.
Tobulėti visuomet yra kur. Žmogaus vertė nė kiek nesumažėja nuo to, kuo jis maitinasi. Maistas yra ir prana, ją gauna visi, tik visavalgiai pranos gauna mažiau, nei augalinį maistą vartojantys žmonės. Reti atvejai visavalgių mityba prana yra kai žmogus turi daug meilės savyje. Taika su savim ir su pasauliu toksinus tirpdo organizme. Bet tai tik reti atvejai itin reti. Jei yra negalavimai, kas norės ir nuspręs nebekentėti, padarys išvadas. Niekas neatsako už žmogaus būklę tik jis pats. Gydytojai neprisiima atsakomybės už gydymą ir pacientas pasirašo ant lapelio, kad sutinka,  jog gydytojas neatsakingas už gydymo pasekmes. Valstybė už žmogų ir nepabėgios, nepadarys mankštos, ir nepasimaitins geriau, nei gydytojas to už pacientą nepadarys. Pats žmogus turi rūpintis visapusiška švara ir vidine ir išorine, taip jis bus geras pavyzdys jaunesnėms kartoms ir ypač savo vaikams.
Straipsnio tikslas, kad žmogus mokintųsi mąstyti. Nemąstymas veda žmoniją į pražūtį.

6 komentarai:

  1. Įdedu Viktorijos L. komentarą: ,,5 metai kaip nevalgau gyvūnų ir jų išskyrų. Dar gyva! :) Visgi, turiu pripažinti tokio gyvenimo būdo padarinius: optimali sveikata, be galo daug energijos, didelė ištvermė, dingę "nepagydomi" negalavimai. Jaučiuosi kaip niolikos:) Gyvenimas paprastas ir nuostabus, nes čia nėra jokių dietų ar kalorijų skaičiavimo, ar laiko gaišimo virtuvėje :) Tiesiog valgai žmogui skirtą - prigimtinį augalinį maistą. Kiek norisi ir kada norisi. Mano mityba - daug angliavandenių, mažai riebalų. Pagrindas - švieži prinokę vaisiai, datulės, žalumynai. Vaisiai tai - tobulas žmogaus maistas - pasiimi ir valgai. Šarminantis organizmą, lengvai virškinamas, bet taip pat pasotinantis, gausus tyro vandens, antioksidantų, natūralių cukrų, ko reikia kiekvienai organizmo ląstelei. Vaisiavalgystė yra jėga! Aišku, valgau ir daržoves, bet visgi esu labiau priklausoma nuo sultingų, prinokusių ir saldžių vaisių! <3 Visiems sveikatos ir laimės!"

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Zmogus nera auka genetiskai modifikuoto maisto, jis yra auka savo pasirinkimo ka valgyti..kas nesupranta anglu kalbos galit video pasiziuret vaizdai kalba uz save patys

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=121&v=a82js0Gx-kI

    AtsakytiPanaikinti
  4. pieno produktu žala ir ne tik, apie vegan mitybą info https://www.youtube.com/watch?v=IxVR53xemSs&t=401s

    AtsakytiPanaikinti
  5. interviu su širdies ligų chirurgu, kuris yra veganas ir jam jau 98 metai https://www.youtube.com/watch?v=FX58PyQwrcI

    AtsakytiPanaikinti
  6. Esu vegetare antrus metus. Viskas prasidėjo nuo to, jog dėl didelių skrandžio skausmų, padidejusio rūgštingumo, stipraus kosulio kreipiausi į gyd. Įstaiga, diagnozė refluksas, skirti vaistai nepadedavo, skirta dieta taip pat, kai iš savo mitybos raciono atsisakiau mėsos, sveikata ženkliai pagerėjo, nebejaučiu varginančių reflukso simptomu, todėl drąsiai galiu pasakyti vegetariška ar veganiška mityba stipriai siejasi su tavo savijauta!

    AtsakytiPanaikinti