2013 m. kovo 19 d., antradienis

KOdėl būna aukštas kraujo spaudimas ir kaip geriau maitintis



   Ar  Tikrai turi būti mūsų gyvenime įtampa, stresas? Pasak psichologų, (kognityvinės psichologijos šalininkų), tie žmonės, kurie įsitikinę, kad stresas, įtampa yra būtini gyvenime, turi neigiamų nuostatų artimųjų atžvilgiu, juos supančio pasaulio atžvilgiu. Netgi visas situacijas tokių nuostatų turintys žmonės vertina kaip stresines. Spėliojama, kad gali būti tokios nuostatos todėl, kad toks žmogus neišmoko būti atsakingu už savo gyvenimą. Palanku būtų visus gyvenimo įvykius skirtyti į malonius ir naudingus, kaip suteikiančius progą tobulėti įvykius. (Čia jau optimistinis požiūris, kai matoma pusiau pilna stiklinė, o ne pusiau tuščia).
   Žmonės, turintys problemų su širdimi, turėtų saugoti save nuo barnių, mėginti patys su niekuo nesibarti. Netgi reiktų vengti situacijų, kuriose barniai, tiesiog pasitraukti iš ten būtų išmintingiau. Labai sveika bendrauti tik su gerais, maloniais žmonėmis . Netgi jei autobuse – miesto transporte vyksta konfliktas, save saugantis žmogus išlipa iš autobuso ir važiuoja su taksi namo, arba laukia kito autobuso. Tiesiog tai kaip ir bėgimas nuo išbandančių situacijų, bet save vistik apsaugoti irgi reikia.
   Jei naudoja žmogus žodžius ,,giliai į širdį”, gailiaširdis”, ,,širdis krauju apsipylė”, ,,akmuo nuo širdies nukrito”, ,,šalta širdis”, ,,beširdis”, tai gali būti polinkis sirgti širdies ligomis.
  Gal jau pakaks nešiotis savo širdyje nemalonius išgyvenimus, nuolat jausti nuoskaudas, prisiminimus su smulkmenomis. Nereiktų audrinti savęs neigiamais jausmais. Aukštas kraujospūdis, tai tik tam tikra reakcija į gyvenimo įvykius. Ypač veikia žmogų patiriama įtampa, pasipriešinimas, nenoras priimti realios situacijos. T.y. nenoras priimti realybę, tokią kokia ji yra tuo momentu. Aukštą kraujo spaudimą dažniausiai turi tie žmonės, kurie nuolat kritikuoja gyvenimą, įvykius, jaučia pyktį, neapykantą, smerkia ir kelia pretenzijas sau ir aplinkiniams.  Tokiais negatyviais veiksmais žmogus pats save įaudrina. Ypač paplitusi hipertonija vyrų tarpe. Primestomis sociumo ,,normomis” vadovaudamiesi, sąmoningai ar nesąmoningai jie slopina tikruosius savo jausmus. Išorinio ramumo kaukė slepia savigraužos mintis, depresyvias mintis, taip vyksta savęs ardymas iš vidaus.  Na dabar vertėtų pamastyti, ar verta taip graužtis ir reaguoti , nes taip reaguojant vyksta tik kenkimas sau. Vien jau daugelis blogos savijautos požymių išnyktų tada, jei žmogus suprastų, kad jis turi pradėti keistis.  Pagal Editos Lankauskienės paruoštą straipsnį , Gamtos Galia, 2006 Nr 2 (14). Virginija Luko 

   Pagal Louise Hay, aukštas kraujospūdis yra todėl, kad glūdi neišspręsta sena emocinė problema. Kartoti teiginį : ,,aš su džiaugsmu atsisakau praeities”. (iš knygos ,,Mylėdamas save tu būsi laimingas”).
   Mityba prie stresinės reakcijos taip pat tiesiogiai prisideda. Aukštas kraujospūdis sukyla, norint pašalinti kenksmingas medžiagas iš organizmo. Va kodėl  gyvulinius produktus vartojantys net senyvo amžiaus žmonės, pradėję maitintis veganiškai, iškart pasijunta geriau, o antrą ar trečią dieną kraujospūdis normalizuojasi, širdis ima plakti normaliu ritmu. Maitinantis veganiškai padidėja neurotransmiterių dopamino, serotonino ir kt. gamyba, tai pakelia žmogaus nuotaiką. Signalai, keliaujantys tarp neuronų pagreitėja, tai sukelia malonius pojūčius. Žmogus pajunta lengvumą, aštresnius sensorinius pojūčius, jo sąmonė vis aprėpia daugiau, plačiau aplinkos.
   Tik pats žmogus gali sau padėti. Vaistai nuo kraujo spaudimo netgi sukelia priklausomybę, kenkia kepenims, inkstams, yra ten visokių net ausį rėžiančių šalutinių poveikių. Argi nevertėtų sau padėti sveikesne mityba? Veganiškai maitinantis būtina valgyti nors 50 – 60 % žalumynų, norint paspartinti organizmo pagerėjimą, vertėtų padidinti žalių augalinių produktų kiekį dar, nors iki 70%. Tereikia tik suteikti reikiamą palankią terpę organizmui, neapsunkinant gyvuliniais produktais, o imunitetas ,,padarys tvarką” pats. Net nenorint atsisakyti gyvulinių produktų, po dešimties veganiškos mitybos dienų, sugrįžus prie įprastos mitybos, tikrai norėsis maitintis sveikesniu maistu, mažinant mėsos kiekius iki vieno gabaliuko per savaitę. Kas aišku irgi labai teršia organizmą, nebent mėsa būtų vartojama žalia, termiškai neapdorota. (Na kiek bus noro mirkyti kraujuotą mėsą, ateis laikas ir tikrai atsiras pojūtis, kad ji nebūtina). Apie pieno produktų žalą organizmui yra parašyta nemažai mokslinių straipsnių, atlikta mokslinių tyrimų. Pieno produktai visiškai netinka žmogaus organizmui. Mažiau kenktų žuvis, nes jos temperatūra yra mažesnė už normalią žmogaus kūno temperatūrą. Mėsa dar ir dėl to netinka žmogui, nes jos temperatūra kūno yra aukštesnė, nei žmogaus kūno temperatūra. Verta atkreipti dėmesį į vibraciją gyvulinių produktų, ypač mėsos, jos dažnis yra žemas, slegiantis. Va kodėl taip greitai atsisakę mėsos, lengviau pasijunta  depresija sergantys žmonės. Šizofrenija sergančių, autizmu ir pan., maitinantis veganiškai, stipriai sumažėja minėti negalavimai, netgi gali išnykti. Žaliavalgiaujant veganiškai, visiškai gali išnykti tokio pobūdžio būsenos.

   Čia pamąstymui…apie sau gėrio davimą.
  Su meile, pagarbiai – Virginija Luko

4 komentarai:

  1. vartoti granatu vaisius, nors po viena kasdien, zalias lapines darzoves, ir t.t. http://sveikatossaltinis.blogas.lt/kaip-issivalyti-kraujagysles-ir-isvengti-ligu-588.html#comment-56317

    AtsakytiPanaikinti
  2. amerikonka piktzole mazina kraujo spaudima, gerina medziagu apykaita http://liaudiesismintispataria.blogspot.dk/2014/07/amerikonka-smulkiaziede-galinsoga-lot.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. apie krauja , zaliavalgiu kraujas pats geriausias https://www.youtube.com/watch?v=xv1q-TOTNmY

    AtsakytiPanaikinti
  4. tie zmones kuriesusikoncentrave daugiau i save, kaip jie atrodo turi atrodyt ir pan, tu zmoniu kraujo spaudimas zemesnis nei norma gali buti, o tu zmoniu kurie stengiasi kontroliuoti kitus (tai kita forma egocentrizmo), ju kraujo spaudimas kiek aukstesnis buna.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZaicCCgKXRU

    AtsakytiPanaikinti