2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Ksaveros Vaištarienės vegetarizmo pamokos

http://www.laikas.lt/lt/info/1900/ksaveros-vaistarienes-vegetarizmo-pamokos/

Ksavera Vaištarienė vegetarinės mitybos šalininkė, vegetarė teigia, kad žmogus maitinasi ne tik maistu, bet ir prana - gyvybine kosmine energija, esančia aplink mus. Mes ne vien maistu gyvi. Taip pat įkvepiame su oru nedidelius kiekius pranos. Ksavera teigia, jog : "joks negyvas maistas su "tuščiomis negyvomis kalorijomis" negali tenkinti mūsų labai reiklių gyvų ląstelių. Vadinti kaloringą maistą energetiniu joks bioenergetikas nesiryžtų. Oficialioji dietologija svarbiausiu maistinės produktų vertės rodikliu laiko kaloringumą, nepaisant to, kokie produktai jį teikia"(Vaištarienė, 2011, p. 123). Mus maitina ne tik maistas - bet ir jo kvapai, spalvos. Mes ne tik maitiname savo fizinį kūną, bet ir mentalinį, jausmų kūną. Vegetarai ,pasak Vaištarienės, gali pasigirti gerai veikiančiu žarnynu, kuriame esančios gerosios bakterijos sintetina B12 vitaminą. Antibiotikai žudo gerąsias bakterijas. Hemoglobino ar geležies stygius anaiptol nesusijęs su gyvulinių produktų nevartojimu. Pagal Ksaverą , kuri remiasi Louisos Hey, amerikiečių psichologės patirtimi, "širdies ir kraujagyslių sistemos darbui ir kraujo sudėčiai didžiulę reikšmę turi meilės jausmo praradimas, ledinė širdis arba tą žmogų kažkas nustojo mylėti. Tada sulėtėja kraujo apytaka, ištinka infarktai arba stenokardijos priepuoliai, išsivysto piktybinė mažakraujystė"(Vaištarienė, 2011, p. 124). Vegetarams dažnai primetama ši "galima problema". Primygtinai siūloma tikrintis kraują, reikalaujama valgyti mėsą ir kt. gyvulinius produktus, kuriuose neva gausu vitamino B12. Deja nuo gyvulinių produktų vartojimo žmonės dažnai kenčia nuo stuburo, sanarių, raumenų skausmų. Tai atsitinka todėl, kad raumenyse, stubure, sanariuose kaupiasi nuo gyvulinių baltymų šlapimo rūgšties kristalai, kurie "kaip adatos bado nervų šaknelių galūnes ir sukelia nežmoniškus skausmus. < ... > Teigti, kad žmogaus būtinų 8 amino rūgščių yra tik jautienoje, kiaulienoje, vištienoje ir kitoje mėsoje, yra absurdas"(Vaištarienė, 2011, p. 124). Žmogaus organizmas yra unikali sistema - visuomet atsinaujinanti. Tereikia palengvinti organizmo atsinaujinimą - suteikti palankias sąlygas tam - t. y. neapsunkinti gyvuliniu maistu, o duoti vegetariško maisto - to ko jam ir reikia iš tiesų. "Žmogaus organizas yra be galo tobulas, jis, kaip ir žolėdžių gyvūnų organizmas, pats sintetina reikalingas amino rūgštis iš įkvepiamo azoto, anglies dvideginio ir deguonies; veikiant šviesos energijai, panašiai kaip fotosintezės metu augalai sintetina reikalingas medžiagas. < ... > Apgaudinėti žmones pasenusiomis neteisingomis mitybos pseudoteorijomis neturime teisės"(Vaištarienė, 2011, p. 124).
       Mitybai tinka tik termiškai neapdorotos daržovės, vaisiai, uogos, grūdiniai augalai, riešutai ir kt, augaliniai produktai. (Konservuoti produktai yra netinkantis labai sunkus maistas). Pasak Ksaveros Vaištarienės nuo radiacijos XXI amžiuje galės apsisaugoti tik vegetarai, nes augalinė ląsteliena (morkų, kt. daržovių, vaisių) pašalina radioktyvias medžiagas iš organizmo. Vegetarai pasižymi žymiai didesniu ištvermingumu, nei gyvulinio maisto vartotojai. Vegetarams ligos yra retas reiškinys.
      Galiu patvirtinti, kad man pačiai maitinantis veganiškai mane paliko tokios problemos kaip žemas kraujo spaudimas. Veganiška mityba atsikračiau "nepagydomos ligos "(taip gydytojai teigė) kuri pavadinta: "mastitus granuliomatossa". Gripo epidemijų metu jaučiuosi saugiai, nes manęs tai jau nebeliečia. (Kartą tik buvo sloga, kuri tęsėsi tik tris dienas !!!!!!!!). Visuomet esu geros nuotaikos, jaučiu "vidinę šypseną" savyje, kurios specialiai nereikia "kurti" - ji tiesiog yra. Linkiu ne tik geros išorinės nuotaikos, bet ir nuolatinės vidinės šypsenos. Kai šypsosi vidus - visas pasaulis siunčia atgal daugybę šypsenų, - aplinka atspindi mūsų išsiųstą energiją, tai lyg mūsų veidrodis.
      Su Meile, Pagarbiai - Virginija Luko

Citatos panaudotos iš Ksaveros Vaištarienės knygos: "Padėkime sau". Ačiū Ksaverai Vaištarienei.


2 komentarai:

  1. Labai gera TV laida su Vaištariene, parodo ji kaip su virgule nusistatyt kokie kiekiai maisto reikalingi žmogui kasdien ir pan
    https://www.youtube.com/watch?v=G25D8PIYjmA

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rašo, kad nėra tokio video arba klaida.

    AtsakytiPanaikinti