2016 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Bambos srityje esančios manipura čiakros ypatumai, ir šios čiakros atstatymas į vietą



Manipura čiakra, esanti toje kūno srityje kur bamba.
Kūdikis su mama per bambagyslę gaudavo ir maisto sau ir energetinę specifinę informaciją.
Medicininėje literatūroje apie bambą  apibūdinimas skamba taip: ,,Po gimimo, kai pradeda funkcionuoti plaučių kraujotakos rata sir bambos virkštelė yra perrišama, pradeda nykti bambos vena, veniniai ir arteriniai latakai ir tolimieji bambos arterijų sektoriai, visi šie dariniai abliteruojasi ir sudaro žiedus. Bambos vena sudaro kepenų žiedą, veninis latakas – veninį žiedą,  arterinis latakas – arterinį žiedą, o iš abiejų bambos arterijų susiformuoja  tampos, lateralinės bambos klostės, kurios  išsidėsto priekinės pilvo sienelės pusėje. Taip pat užsitraukia ovalo formos anga, kuri virsta ovalia duobute, o žemutinės tuščiosios venos sklandis, kūdikiui gimus nebetekęs savo funkcinės reikšmės, sudaro nedidelę raukšlę, ištemptą nuo žemutinės tuščiosios venos žiočių ovalinės duobutės šone.”(cit. pagal Malachovą,2009 p. 206).
Jogų išmintis sako, kad bamboje yra 72 000 (iš mano jogos mokytojo žinau kad ten yra 75000 energetinių kanalų suėjimo vieta) energetinių kanalų sankirtos taškas.
Manipura čiakra yra bambos  duobutės centre, apsupta bambos pylimėlio ir yra kartu fizinė ir energetinė galinga struktūra.
Fizinis agurko formos kraujagyslių rezginys, kurį galima užčiuopti pirštais, yra prilaikomas raiščių (Malachovas, 2009). Manipūros čiakros energetiškai  atrodo kaip didelis kiaušinis, esantis statmenai stuburui, o nuo kiaušinio matomas energetinis siūlas, ir ant siūlo supasi energetinis kamuoliukas. Iš to kamuoliuko į kūną skleidžiasi tūkstančiai energetinių gijų – kanalų (Malachovas, 2009).
                             Pasitaiko atvejų, kai čiakra pasislenka iš savo vietos. Tai gali nutikti po stipraus fizinio smūgio į pilvo sritį, po chirurginių pilvo operacijų, , po šuolio iš didesnio aukščio, po intensyviai išgyventų stresų, , moterims – po gimdymo pasitaiko manipura čiakros pasislinkimo atvejų, naujagimiams pasitaiko šios čiakros pasislinkimo atvejų, kai būna neteisingas naujagimio priėmimas.
                             Pasislinkusi čiakra užspaudžia kraujagyslę vieno ar kito organo, todėl tame organe sutrinka kraujo apytaka ir organas ima silpti.
Skrandžio negelavimai gali būti susiję ir su manipura čiakros pasislinkimu aukštyn, po skrandžiu. Netgi skausmai fiziniai juntami po skrandžiu taip pat. Gali vystytis gastritas, , gali būti skrandžio audinio silpnėjimas ir gresiantis skrandžio nusileidimas. Ilgainiui gali prieiti skrandžio negalavimai iki opų atsiradimo. . jei keletą metų ši manipura čiakra išbūna aukščiau po skrandžiu, galima užčiuopti net auglį skramdyje. O kadangi negaluoja skrandis, ateityje gali būti negalavimų viso žarnyno.
                             Moterims bambai pasislinkus žemyn, gresia nevaisingumas, . To pasekoje vaisius negali išsilaikyti ant gimdos sienelės ir gali grėsti persileidimas (esant gleivinės sutrikusiai funkcijai). Vyrams bambai pasislinkus žemyn taip pat tai sukelia nevaisingumą.
Manipuros čiakros pasislinkimas prie kepenų ssukelia kepenų tulžies pūslės ligas (tai ir akmenligė, cholecistitas irkt.).
Manipuros čiakros pasisilinkimas prie kasos sutrikdo kasos veiklą, taip pat tai gali sukelti diabetą, širdies ligas. Bet kokie manipuros čiakros pasislinkimai trikdo žarnyno darbą.
Kai kelsite sunkų svorį, ir pajusite pilvo srityje skausmą, reikia pasitikrinti, kur yra manipura čiakra.
Nevalgius ryte pasižiūrėkite į bambos sritį prieš veidrodį . bambos srityje pamatysite vos pastebimą plakimąl lengvą, tai reiškia kad manipura čiakra yra toje vietoje kur ir turi būti.
Jei pamatysite pulsaciją pasislinkusią nuo bambos į kurią nors pusę, vadinasi čiakra yra pasislinkusi iš savo vietos. Pulpavimu trimis pirštais galima užčiuopti  per vieną cm nuo bambos- pulsavimas turi visais trim pirštais būti juntamas ramus. Jei kuris nors pirštas nejaučia pulsavimo ar vienas pirštas jaučia didesnį pulsavimą o kitur gali net nebūti pulsavimo- tai reiškia kad čiakra manipura yra pasislinkusi iš vietos.
Ten kur jausite pulsavimą netgi užčiuosite su pirštais nedidelius sustorėjimus.
Patrinkite delnus vieną į kitą, taik aktyvuosite pirštų jautrumą, tada lengvai pirštais vedžiokite iš lėto po lipvo sritį ir galėsite u-čiuoti kur ioje vietoje pasislinkusi yra manipura čiakra.
Čiakros manipura sugrąžinimas į vietą.
Pilvą reikia ištepti saulėgrąžų aliejumi, ir pirštais suradus pasislinkusią čiakrą linguojančiais judesiais reikia pajudinti iš vietos. (Aš mintimis bandyčiau gražinti manipura čiakrą į vietą). Malachovas siūlo paimti penkių kapeikų monetą- nežinau koks tai dydis, gal pamenate J, ir įvynioti šią monetą taip, kad užsukti kraštai stirksotų į viršų laikraščio. Tada tą monetą laikraštyje uždėti ant bambos vietos. Reikia uždegti laikraštį, ir užvožti stiklainį taip, kad moneta būtų centre su degančiu popieriumi to stiklainio kraštų atžvilgiu. Po dešimties minučių stiklainį galima nuimti, pirštu atsargiai užkišus už stiklainio krašto prieš tai.
Dabar tereikia patikrinti ar manipura čiakra jau savo vietoje, ir, neliečiant bambos reikia labai atsargiai masažuoti tą vietą kur buvo manipura čiakra pasislinkusi.
Vaikams iki dešimties metų tai gali būti stiklinė ar stiklainis nuo majonezo, o suaugusiems vartoti pusantro litro ar litro stiklainį- priklauso dydis stiklainio ar toil buvo pasislinkęs ,,zolotnik”  (Malachovas, 2009).
Informacija iš Malachovo knygos: ,,XXI amžius, gydomės patys, nesenstantys patarimai“, 2009, leidykla: UAB Salybus, Vilnius.
(Aš nedaryčiau to triuko su ugnimi, nors tai gali būti veiksminga, galbūt galima tai padaryti daug kartų atlikus tą veiksmą mintimis, ar delnais patrynus delnus vieną į kitą sąmonės jėgai dalyvaujant ketinimo jėgai ir, taip pat delnų pagalba kartu, kad čiakra būtų paslenkama į vietą tokiu būdu. Ir galima galutinį rezultatą įsivaizduoti kad čiakra vietoje ir tai akcentuoti pvz prieš miegą ir ryte ką tik atsibudus. Galima su ELT - emocinės laisvės technika manipura čiakrą atstatyt į vietą. ELT tvarko energetiką ir gana greitai).
Pagarbiai V. L.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą