2014 m. rugpjūčio 9 d., šeštadienis

Kaip pakeisti sąmonę

https://www.youtube.com/watch?v=INcYBaYUbww#t=107

Muzikuoti yra netgi labai gerai - taip itin lavinamos smegenys.
Jei mūsų nuomonė skiriasi nuo kitų nuomonės, smegenyse išskiriamos neuronų medžiagos, kurios išskiriamos kai būna pavojus.
Limbinė sistema blokuoja atmintį esant pavojaus situacijai.
O kai reiškiame savo nuomonę, medžiagų išskiriamų esant pavojui kiekis sumažėja, ir žmogus jaučiasi daug ramiau.
Savivertė ir pasitikėjimas savimi, susijusi su serotonino - laimės hormono ir neuromediatoriaus gamyba.
Trūkumas serotonino priveda prie depresinės būsenos.
Netgi prie savižudybės.
Kai mus visuomenė, aplinka vertina, tada padidėja serotonino, dopamino kiekis smegenyse.
Tai mums leidžia išsilaisvinti nuo emocionalios fiksacijos.
IR PAKELTI LYGĮ SAVO SĄMONĖS, SAVIMONĖS.
Socialinė psichologija teigia, kad žmogui reikalinga ir gyvybiškai svarbu surasti savo vietą visuomenėje. Nuo to priklauso jo savijauta.
Kai atliekamas koks tai veiksmas, judesys, dirba veidrodiniai neuronai. O kai kito žmogaus darbas ar judesys stebimas - smegenyse aktyvinamos tos pačios sritys.
Tai empatiniai neuronai , kurie mus susieja su kitais žmonėmis.
Empatiniai neuronai mums suteikia informaciją, kaip jaučiasi kitas žmogus.
Žinant tai, galima save labiau paanalizuoti.
Veidrodiniai neuronai neatskiria jų šeimininko nuo kitų žmonių, todėl mes taip susieti ir priklausomi nuo aplinkinių vertinimo.
Todėl noras sąveikauti su aplinkiniais priklauso nuo to kaip mus mato kiti.
Tai gali trukdyti mums kaip individualybei ir mūsų savivertei.
Smegenų nuotraukos parodo, ką žmogus jaučia (kokios sritys smegenyse aktyvuojamos) iki tol, kol žmogus ima suvokti tai ką jaučia.
Kai mes aktyviname savimonę, mes galime jausti neteisingas emocijas, nes galime kontroliuoti savo mintis, kurios tasemocijas iššaukia.

Tai neuropsichologiniai prisiminimai , kuriuos aktyvuoja sintezė baltymų smegenyse.
Savianalizė stipriai įtakoja tai, kaip dirba smegenys.
Esant savianalize aktyvuojama tam tikrų medžiagų gamyba, kuri padeda iššaukti kitus tinkamus žmogaus savijautos gerinimo jausmus.
Ir kai vykdoma savianalizė, mūsų emocionalumo stabilumas stiprėja.
Kai nebūna savikontrolės, mūsų mintys ir jausmai būna impulsyvūs.
Į ką mes reaguojame atsitiktinai, spontaniškai, tai atliekame instinktyviai, tai mus baugina.
Kad tai sustabdyti, mūsų smegenys perrašys į atmintį ir taip užfiksuos tai - kad mes tikėtume, kad kontroliavome savo veiksmus. O iš tiesų tai bus melagingas įrašymas smegenyse, kad mes nekontroliuotume savo iracionalaus elgesio.
Mūsų patirtis pastoviai keičia ryšius tarp neuronų taip fiziškai keisdami paralelinį sąmonės suvokimą.

Tarp neuronų atsiranda keliai, ir signalai perduodami iš neuronų sinapsių (jungčių) būna tokie greiti, kas matoma kaip bangos. Būna beta delta teta bangos. priklausomai nuo to, kokia u-duotis sprendžiama, tie ryšiai tarp neuronų aktyvuojasi u-duoties sprendimui, atmesdami kitus trukdžius ateinančios informacijos.

Kognityvinis disonansas - tai skirtingos dvi idėjos kurios sukrečia žmogų.

Valia - tai veržimasis sumažinti disonansą tarp kiekvienos neaktyvios neuronų grandinės. Evoliucija - tai adaptacija, tai vyksta ir gamtoje. Siekiama sumažinti disonansą.

Kai žmogus susiduria su mintimis, kad egzistencija yra beprasmė - vyksta kognityvinis disonansas.

Todėl dauguma žmonių ieškot ima dvasingumo, religijų.(Apie religijas eniologijos straipsnį mano blog'e pasiskaitykit http://virginijaluko.blogspot.dk/2013/10/nuotoliniu-matymu-matantis-zmogus-verta.html
)
Veidrodiniai neuronai nesudaro skirtumo(neskiria) tarp savęs ir kitų.
Kairys smegenų pusrutulis atsakingas už sudarymą naujų sistemų prabudimo, kas palaiko jausmą nepertraukiamo su nuolatine seka mūsų gyvenimo.
Nauja patirtis, sulyginama su sistema esančia jau ir neįsirašo, jei neatitinka, ir taip paprasčiausiai yra atmetama.

BALANSU TAMPA DEŠINYS PUSRUTULIS SMEGENŲ.Tuomet kai kairysis nori atmesti netinkančią jam informaciją, dešinys pusrulys to neleidžia daryti.
Jei nesutapimas ypač didelis, dešinys pusrutulis ,,liepia" peržiūrėti smegenų darbą iš naujo.Jei įsitikinimai yra perdaug stiprūs, dešinys pusrutulis negali savo tokio darbo atlikti gerai.
Tai gali sudaryti sunkumų atstumiant kitus žmones nuo savęs. Kiekvieną akimirką mes vis tampame kitais (kai stebime kitus žmones, situacijas, kai mes alkani ir t.t. Neuronų grandinių veikla kinta taip vis ir.
Mūsų vienų su kitais neuronai sąveikauja išeidami iš mūsų smegenų fizinių ribų. (15.30). Pažįsta žmogus save tik sąveikaudamas su kitais.
Smegenys veikia žmogaus efektyviau kai nėra kognityvinio disonanso.

Teigiama, kad žmogus išliko būtent bendradarbiaudamas su kitais žmonėmis bendruomenėje, o ne lyderiaudamas. Taigi egoistinis individualumas iškreipia suvokimą žmogaus ir tai matyti neuronų grandinių aktyvacijoje. Tik be savojo aš žmogaus smegenys gali efektyviau dirbti.Tai padeda save labiau kontroliuoti, tai kelia proto sąmoningumą, adekvatų atkodavimą supančios aplinkos.
Tai vadinama būti čia ir dabar.

Primesti sistemos stereotipai ir populiarūs lūkesčiai klaidina ir apsunkina smegenų darbą, disharmonizuoja veiklą.
Troškimas klasifikuoti atsispindi visuose mūsų veiksmuose. Bet klasifikuodami (vertindami)mes ribojame savo neuronų cheminiius procesus ir taip pat ribojame veidrodinių neuronų procesus.Ir taip išgyvenamas jausmas nekomunikacijos - t. y. komunikacijos stygius itin juntamas kai..
Neuronų harmoningas darbas vyksta tada, kai žmogus junta laimės būseną. mes galime turėti skirtingas nuomones, bet priimti vieni kitus, ir tai suteikia sąlygas veikti smegenims harmoningai, be kognityvinio disonanso.Stimuliacija tokių neuronų veiksmų, suteikia sąlygas racionaliau priimti tikrovę, savo buvimą aplinkoje.
Mes esame globalinis tinklas cheminių reakcijų. Savo eiga besivystanti savivertė, savęs supratimas, - tai reakcija, kuri atsispindi smegenų veikloje, įsilieja į gyvenimą žmogaus į jo visatos struktūrą.
Žmogus savo negatyviomis mintimis gali veikti Visatą.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą