B Grupės vitaminai yra
antinerviniai.
B avitaminozė išsivysto dažnai valgant poliruotus
ryžius. Juntamas nuovargis, visiškas išsekimas, apetito stoka. Taip yra
tikimybė susirgti beriberi liga. Šią ligą išgydyt galima vartojant juodas ryžių
luobeles. Tai vartojant atsistato organizmas.
B1
kartu vitaminais B2 B3 ir B 6 dalyvauja visuose organizmo medžiagų apykaitos
procesuose. Jis agliavandenius verčia į baltymus, o baltymus į angliavandenius.
Vitamino B1(tiamino) trūkumas skatina pieno rūgšties ir pirovynuoginės rūgšties
kaupimąsi organizme. Šios rūgštys yra nepilnos angliavandenių oksidacijos
tarpiniai produktai. Organizme šios rūgštys visų pirma nuodija nervų bei
kraujagyslių sistemas. Būna žemas kraujo spaudimas. B1vitaminas kartu ir reguliuoja skrandžio ir žarnyno
veiklą, virškinimo liaukų veiklą.
Jei juntamas nuolatinis nuovargis, nervingumas, blogas
virkinimas, pykinimas, tereikia pavartoti daigintų kviečių. Savijauta per
keletą dienų pagerės. Dažnai nuovargį junta jaunos moterys ir jas kamuoja žemas
spaudimas, kava tokiam negalavimui ne išeitis.
B1 vitaminas suteikia optimizmo jausmą, gerą nuotaiką,
pagerina apetitą, virškinimą ir virškinimo sistemos darbą. Vitaminas B1 šalina
nuovargį, irzlumą, nervingumą. Termiškai apdorojami produktai su šarminėmis
medžiagomis sunaikina B 1 vitaminą.
Kava naikina B1 vitaminą organizme.
Su mielėmis kepta
duona, baltų miltų produktai, įvairūs konditeriniai gaminiai, tradiciniai
saldumynai blogina atmintį pagyvenusio amžiaus žmonėms, taip pat nervų sistemos
veiklą. Mažiems vaikams ypatingai taip pat reikalingas B1 vitaminas.
B1 vitamino yra daigintuose kviečiuose, , avižose,
ruginiuose paplotėliuose, grikiuose, sojose, pupose, pupelėse, žaliuose
žirneliuose, kalafijoruose, bulvėse, špinatuose. Špinatai turi oksalo rūgšties,
kuri neleidžia įsisavinti geležį organizme. Ka dir kokie jie būtų naudingi, jų
naudoti reikia labai saikingai. Beje špinatai vieni iš pagrindinių kaupėjų
nitratų, todėl ne savo darže auginti, o prkti parduotuvėje špinatai, nėra jau
tokie patikimi.
Vitaminas B2 (riboflavinas), dar kitaip vadinamas grožio vitaminu. Jei trūkinėja lūpų kampučiai, ar
atsiranda ant viršutinės lūpos raukšlelės, ar peršti akis, ar pleiskanoja oda
kaktos srityje, ant ausų, nosies…ar liežuvio spalva ryškiai raudona, akių vokai
paraudę, plaukai riebaluojasi gana greitai, ar kas turi akies kataraktą, -
tiems žmonėms trūksta vitamino B 2.
Vitaminas B2, jungdamasis su
fosforo rūgštimi, baltymais ir kitais mikroelementais, gamina enzimus, kurie
yra pagrindiniai dalyviai sacharidų apytakoje. Enzimai po ląsteles taip pat
išnešioja deguonį.
B2 prailgina raudonūjų kraujo kūnelių gyvybingumą.
Naujų kraujo kūnelių gamyboje , kuri vyksta kaulų smegenyse, vitaminas B2 dalyvauja kartu su vitaminu
B9.
Esant geležies trūkumui organizme, patartina vartoti
vitamin B2 turinčius produktus, tai padeda į sisavinti
geležiai organizme.
B2 vitaminas padidina vitamino PP
aktyvumą. Vitamino B 2
dėka stimuliuojama hemoglobino sintezė ir eritrocitų gamyba.
B2 vitaminas reguliuoja nervų sistemos veiklą,
centrinės nervų sistemos funkcijas, kas visą organų sistemą veikia teigiamai.
B2 suteikia atsparumą prieš visokias
infekcijas.
VITAMINAS B1 GAMINAMAS
ŽMOGAUS SKRANDŽIO –ŽARNYNO TRAKTE- JĮ SINTEZUOJA TEN GYVENANTYS MIKROBAI. Šio
vitamino veganų ir žaliavalgių organizme yra sintetinama pakankamai, kadangi ir
žarnynas ir virškinimo traktas yra švariausias, lyginant su tradicinį maistą
vartojančių žmonių žarnynu. Tereikia suteikti sąlygas vitamino B 2 gamybai paties žmogaus virškinimo trakto viduje.
Vitaminą B 2 naikina
dauguma vaistų, vartojamų psichiatrijoje, tabletės prieš pastojimą, o
raminančios tabletės ir antibiotikai vitaminą B 2 visiškai sunaikina!
Boro rūgštis taip pat
naikina vitaminą B, o jos
yra daugumoje namuose esančių švaros priemonių – pvz. Skalbimo milteliai.
Vitamino B 2 yra sojose, pupose, ,
pupelėse, lęšiuose, žirneliuose, bulvėse, kopūstuose, , avižose, miežiuose.
Termiškai apdorotuose
produktuose su B 2 vyksta
tokie strukt8riniai pakitimai, kad šis vitaminas labiau kenkia, nei gali duoti
naudos.
Jei daržovės nuskintos laikomos saulėjė, vitaminas B
jose dingsta. Jei yra plaunamos ar valomos daržovės, tai ir prisideda prie B 2
vitamino pašalinimo. Net šaldytuve laikomos daržovės kasdien ,,pradangina” po
1% vitamino
B2.
Jei verdamos pupelės ar
žirniai – nereikia nupilti vandens – taip nors kažkiek bus išsaugoma vitaminas B2, likęs tuose maisto produktuose.
B 3 vitaminas, kitaip dar vadinamas pantoneno rūgštimi, B 3 susijęs
su vitaminu PP. Jei po didelio išsekimo, numetus greit svorį po specialių dietų
prikimba psichiniai negalavimai, tokie kaip šizofrenija, tai gydoma B grupės vitaminais PP vitaminais, cinku. (Kai
kuriuose medicines šaltiniuose B 3 ir PP vitaminai vadinami tuo pačiu
vitaminu). (Šizofreniją gabūs psichoterapeutai jau išgydo vien tik
psichoterapija, nereikia leisti tokiam negalavimui įsisenėti. Šizofrenija dar
gydoma veganiška dieta su 70 – 90% termiškai neapdoroto augalinio maisto. Pagal
australietę daktarę Klark, jos knygoje ,,Kaip išsigydyti visas ligas minima,
kad šizofreniją, depresiją, autizmą, ir kitus kai kuriuos psichinius
negalavimus turintys žmonės smegenyse turi kirmėlių – kreivagalvių nematoidų, kurie
yra pagrindiniai sukėlėjai. Negalima tokius negalavimus turintiems žmonėms
vartoti suplėkusių miltų ar suplėkusių kruopų košių, nesveiko maisto, ir
gerinant mitybą iki ausčiau aprašytos veganiškos mitybos, tie kirminai žūsta,
taip pat žūsta daug blogų bakterijų ir kitų kirminų visame organizme, ir jiems
nebėra sudaroma terpė daugintis vėl. Kadangi pas veganus ir žaliavalgius
vyrauja visiškai kitokia terpė , nei pas tradicinės mitybos mėgėjus. Dar
gydytoja Klark pataria naudoti zaperį , kuris naikina kai kuriuos kirminus ir
blogąsias bakterijas organizme, taip pat jis gerina nuotaiką. Va kodėl esant
geros nuotaikos žmonės ima sveikti. Jų generuojamo geros nuotaikos dažnio
nepakenčia parazitai, gyvenantys viduje, jie tiesiog žūva!).
Vitamino B 3 yra bananuose, bulvėse, morkose, žirniuose, neišvalytose grūdinėse kultūrose. Sorų košė
yra kaip viena iš gydomųjų organizmo priemonių.
Vitamino B3 tam tikrą kiekį sintetina mikroorganizmai,
esantys žmogaus mikrofloroje.
Vitaminas B 3 prailgina gyvenimą
net dešimt metų ar net ilgiau. Kuo daugiau žmogus vartos ląstelienos (galima
gerti žalius augalinius kokteilius, vartoti daug vaisių, uogų, salotų), tuo
daugiau jis turėe šio vitamino ir ląsteliena sudarys sąlygas sintetinti šiam
vitaminui organizme.
Vitaminas B 3 gyvybiškai reikalingas smegenims, skatina plaukų
augimą, gydo daugybę odos susirgimų, taip pat alergiją.
B 3 vitaminas valo blogąjį cholesterolį ir kitokias sankaupas, esančias ant kraujagyslių
sienelių. B 3 reguliuoja kasos veiklą, taip pat antinksčių veiklą, šalina kitus
medžiagų apykaitos netinkamus produktus iš organizmo, pagerina artrito būklę.
Didžiulis minusas yra tai, kad žarnyne atsiradus
dujoms, B 3 pūvant baltymams ir veikiamas metano dujų, tampa kancerogenine
medžiaga, kas suteikia sąlygas gamintis augliams, (lipomoms, cistoms).
B 6 vitaminas reguliuoja ląstelėse medžiagų apykaitą. Be šio vitamino
negali susidaryti tokios rūgštys organizme, kurios prisideda tiesiogiai prie
centrinės nervų sistemos reguliacijos.
Vitaminas B 6 dalyvauja kraujo
gamybos procesuose – eritrocitų, leukocitų gamyboje, jo dėka vyksta reguliacija
skrandžio liaukų gaminamų rūgščių gamyboje. Jei moterims skiriami vartoti
papildomai hormonai tokie kaip kortizonas ar estrogenas, reikalingas žymiai
padidintas vitamino B
6 kiekis. Moterys, kurios niekaip negali suplonėti – gali trūkti vitamin B 6.
Vitaminas B 6 gydo veido odą, ypač
paauglystėj padidėjusį veido spuoguotumą.
B 6 reikia didesnių
kiekių tiems, kurie naudoja per didelį kiekį riebalų ir baltymų.
Akmenligei gydyti
naudojamas vitaminas B 6 ir magnis.
Jei miegant atsibundama
ir jaučiama, kad ,,traukia kojos kulną“, tai galima teigti, kad organizmui
trūksta ne magnio ar vitamino E – o
vitamino B 6.
Vitamino B 6 trūkumą
parodo rankų drebuliukas, vokų trūkčiojimas, blogesnė atmintis, blogas miegas.
B 6 šlapimą varanti
priemonė.
Jei yra kasos ligos –
tai trūkumas vitamino B 6.
Vitamino B 6 yra
sėlenose, daigintuose kviečiuose, bananuose, pupelėse, morkose, nevalytuose
grūduose. Tik žaliuose minėtuose produktuose yra minėto vitamino.
B
9 vitaminas- folinė rūgštis. B 9 kartu su B 12 vitaminu kraują apsaugo nuo baltakraujystės kai
kurių formų, nuo mažakraujystės,
Senesnių žmonių kraujo tyrimuose randama pakankamai
geležies, bet nepakankamai folinės rūgšties. Be folinės rūgšties negali
skaidytis ir pasigaminti raudonieji kraujo kūneliai, naujos kraujo ląstelės.
Bet normaliai kraujo gamybai dar reikalinga ne tik geležis,
vitaminas B 9, bet ir vitaminas B12,
A, ir B2.
B9 vitaminas gaunamas iš natūralių maisto produktų. Jo
yra brokoliuose, špinatuose, apelsinuose, salotose, saulėgrąžų sėklose, ,
ruduosuose rupiuose miltuose.
Folinė rūgštis pašalina iš organizmo alkoholio nuodus.
Vitaminas B9 sintetinamas ir žmogaus organizme
mikroorganizmų, kurie gyvena žmogaus žarnyne.
Tik Tokio vitamino gamyba ir kitų B vitaminų rūšių
gamyba mikrofloroje žarnyne vyks tik tada, jei nebus vartojami antibiotikai,
kiti aukščiau minėti preparatai, ie nebus žmogaus organizmas perpildytas
toksinais.
Termiškai apdorojant maistą folinė rūgštis suyra.
Vitaminas B 12 vitamine yra kobalto (metalo). Šis vitaminas
reguliuoja kraujo gamybą kaulų smegenyse. Trūkstant šio vitamino išsivysto
anemija. Ši mažakraujystės forma galima ir kaiyra pažeista skrandžio - žarnyno
gleivinė. Kad būtų gerai įsisavinamas B 12, reikalinga medžiaga, kurią gamina skrandžio sultys.
Anemijos požymiai: silpnumas, jausmas, kad ,,degina
liežuvį”, žmogui sunku vaikščioti.
Vitaminas B 12 gali išgydyti
nevaisingumą. Vitamino B 12 turi žalios kepenys, kiaušinio trynys, silkė, jūros
kopūstai ir t.t. Žmonės, kurie vartoja vien tik augalinis
maistą, sveika žarnyno mikroflora vitaminą B 12 pasigamina pati!
Vitaminas
H (biotinas). Tai yra odos vitaminas. Jo yra
pomidoruose, sojose, kalafijoruose, morkose, žirniuose, melionuose, svogūnuose,
kviečiuose, juoduosiuose ryžiuose(nevalytuose).
Kiaušinio baltymas turi
tam tikrą medžiagą avidino, kuriai sureagavus su vitaminu H, šis vitaminas tampa nebeaktyvus. Netgi žalias kiaušinio
baltymas yra kenksmingas. Jis kenkia odai – vystosi dermatitas, oda
parausta, ima slinkti plaukai. Virtas baltymas irgi nevartotinas.
Trūkstant vitamino H
sustoja vaikų augimas.
Vitaminas H dalyvauja
baltymų, riebalų ir angliavandenių apykaitoje. Riebiųjų rūgščių sintezė
susilpnėja trūkstant vitamino H, taip sulėtėja gliukozės oksidacija, kurios
dėka suteikiama orgaizmui energija ir išskiriama angliarūgštė. Tuomet sutrinka
vitamino C gaminimasis.
Kulinariškai apdoroti
vitaminai tampa nebeveiksmūs, arba netgi žalingi.
Vitamino
P
(flavonai) turi grikiai, citrusiniai vaisiai, ypač citrinos, trešnės, aronijos,
erškėčių vaisiai, juodiejis serbentai, vynuogės, petražolės, raudonieji
pipirai, salotos. Vitaminas P pagerina vitamino C įsisavinimą organizme,
stiprina kapiliarus. Tik stiprinami kapiliarai ir mažinamas jų sienelių pralaidumas
tada, kai organizme yra pakankamas vitamino C kiekis. P ir C vitaminai pagerina
audinių kvėpavimą. Kai būna trapūs kapiliarai, atsiranda ant kūno kraujosrūvos
– tai yra ženklas, kad trūksta vitamino P. Galimas kraujoplūdis iš nosies,
skrandžio, plaučių, netgi smegenų patiimai.
Vitaminu P gydomos
moteriškos ligos, venų išsiplėtimas, hemorojus, trombozės, reumatas,
sustabdomas iš gimdos kraujavimas, tinka nuo persileidimo.
Vitamino P yra tik
gyvuose produktuose, t. y. – termiškai neapdorotuose.
Hemorojus lieudies
medicinoje gydomas girtuoklėmis, nes jose yra ir P ir C vitamino.
Vitaminas
PP
(niacinas arba nikotino rūgštis). Vitaminas PP reguliuoja kasos ir skrandžio
sulčių išsiskyrimą, kepenų būklė apsaugoma nuo toksinų, kepenys pačios lengvai
sugeba save apsivalyti, kaupia atatinkamas medžiagas, ir jų reikiamas kiekis
kepenyse būna maksimalus.
Vitaminas P reguliuoja
motorinę virškinamojo trakto funkciją, centrinę nervų sistemą. Šio vitamino
dėka padedama geriau įsisavinti maisto medžiagas, normalizuoja cholesterolio
kiekį kraujyje, plečia arterijas , kapiliarus (taip pradingsta spazmai),
teigiamai veikia kepenų sistemos darbą, didina skrandžio sulčių rūgštingumą.
Vitamino PP trūkumą
rodo padidėjęs nervingumas, , nemiga, silpnumas, prislėgta nuotaika, lengvas
nuovargis. Būna arba užkietėję arba per liuosi viduriai.
Vitaminas išsilaiko tik
žaliuose produktuose: petražolėse, pomidoruose, pupelėse, žirniuose, ropėse,
bulvėse, krapuose, špinatuose, įvairiose kruopose. Daugelis vaisių turi
vitamino PP.
Vitaminas
C (askorbino rūgštis). Kartu su vitaminu B 9 vitaminas C
stimuliuoja vaikų augimą. Vitaminas C reikalingas ir net būtinas įsisavinant
geležiai, kartu su vitaminu B 9.
Vitamino C dėka
susidaro baltymas kolagenas, kuris yra pagrindinė jungiamojo audinio baltymų
sudėtinė dalis. Kolagenas gydo žaizdas.
Esant vitamino C
trūkumui dažnai lūžta kaulai, kraujuoja dantenos, net kliba dantys,
kraujagyslės tampa trapios, ant odos ir gleivinių atsiranda pūlinukai,
kraujosrūvos. Dėl stokos vitamino C taip pat padidėja cholesterino kiekis,
atsiranda sklerotiniai kraujagyslių pakitimai. Trūkstant Vitamino C organizmas
blogiau įsisavina baltymus, sumažėja kraujyje gliukozės kiekis, taip kepenys
išeikvoja gliukogeno atsargas. Atsiranda gliukozės trūkumas organizme. Angliavandeniai
normaliai nebeįsisavinami organizme, dingsta apetitas. Vitaminas C dalyvauja ne
tik angliavandenių ir riebalų apykaitoje, bet ir įtakoja vidaus sekrecijų
liaukų veiklą. Vitamino C dalyvauja gaminant hormonus, kurie veikia medžiagų
apykaitos procesuose. Virškinamojo trakto veikloje, kepenų funkcionavime,
širdies ir kraujagyslių sistemos veikloje taip pat dalyvauja vitaminas C.
Vitaminas C kaupiamas
antinksčiuose ir naudojamas skydliaukės, kasos, antinksčių, lytinių organų
hormonų sintezėje.
Esant infekcinei ligai,
didelei fizinei apkrovai, patiriant sresinę būseną, susirgus reumatu, susirgus
kvėpavimo takų ligomis, apsinuodijus, nėštumo metu vitamino C atsargos gana
greitai yra išeikvojamos.
Vitaminas C be vitamino
P neveiksmus.
Esant per mažam kiekiui
vitamino C, sergama peršalimo ligomis, greitas nuovargis, jautrumas šalčiui.
Vėžiu sergantiems
trūksta vitamino C.
Naikina paralyžiaus
virusą vitaminu C, galimas greitas išgijimas. Toks gydymas atliekamas tik
gydymo įstaigoje gydytojo priežiūroje.
Rūkantiems,
vartojantiems alkoholį reikalingi padidinti kiekiai vitamino C, taip pat
vartojantiems daug gyvulinių produktų. Diabetu sergantiems irgi reikia
padidintos vitamino C normos.
Esant padidintam
kiekiui vitamino C organizme gresia persileidimas, galimas galvos skausmas, per
aukštas spaudimas, nemiga.
Vitamino C dėka
padidinamas atsparumas ligoms.
Vitaminas C naikina
tuberkuliozės, dizenterijos mikrobus, nukenksmina infekcinių ligų sukėlėjus –
mikrobus. Toksinai nukenksminami vitamino C dėka organizme taip pat,
neleidžiama vystytis aterosklerozei.
Vitaminas C yra
antioksidatorius, padeda iš organizmo pašalinti kenksmingas medžiagas. Nukenksmina
laisvuosius radikalus (neutralizuoja jų poveikį).
Vitaminas C jaunina
organizmą. (Turima minty baltymo kolageno su amžiumi nykimą žmogaus organizme,
o kolageno kiekį atstato vitaminas C).
Daug riebalų ir cukraus
turintis maistas lipdo kraujo plazmą ir tie ,,kūriniai“ apgula kraujagyslių
sieneles. Vitaminas C reikalingas pasigaminti organizmui tam tikrus enzimus –
lipoproteininę lipazę. Šie enzimai šalina riebalų sankaupas nuo kraujagyslių,
cholesterolio perteklių.
Vitamino C turi
erškėčių vaisiai, krienai, petražolės, brokoliai, saldžioji paprika, kopūstai,
brokoliai, juodieji serbentai, raudonieji serbentai, krapai, braškės, mango
vaisiai, (o laukinės obels obuoliukai turi labai daug vitamino C ir padeda
įsisavinti geležiai organizme), citrinos, kiti citrusiniai vaisiai. Taip pat
vitamino C turi įvairios pievų žolės, kurių dedama į kokteilius sezono metu, o
žiemą naudojami tų žolių milteliai: tai dilgėlės(tirština kraują), lakišius,
ugniažolė (nedaug tik jos reikia naudoti nes ji nuodinga), raudonėlis (vyrams
nepatartina vartoti, mažina potenciją), jonažolė, pienių lapai ir jų žiedai,
šalpusnis, beržų pumpurai, liepų žiedai.
Pastaba: kai kur minima
soja, kad ji turi tam tikrų vitaminų. Tai turima omeny tik genetiškai
nemodifikuota soja. Atskirti galima kad ji nemodifikuota pagal skonį, (nes
modifikuota yra ,,be gyvybės“, beskonė), arba tikrinant senu liaudišku metodu,
aišku tiems, kas tai išmokę atlikti. Soja mažina cholesterolio kiekį, bet
mažina testosterono kiekį kraujyje. Yra apie soją nuomonių ir už ir prieš – tad
laikykitės savo patirties, nuovokos ir intuicijos diktuojamos informacijos.
Išvada: reikia suteikti geras sąlygas organizmui pačiam gamintis vitaminus, mineralus. (Tuos kuriuos jis pasigamina pats). Turbūt prisiminėte, kieno švariausias žarnynas, kaip buvo aukščiau minėta. Kuo daugiau augalinio žalio maisto, tuo geresnė mikroflora organizme. Jei gyvuliniai produktai naudojami vien žaliavalgiaujant, visiškai išbraukus pieno produktus - nes įrodyta, kad jie visiškai netinka žmogaus organizmui, įmanoma gera savijauta taip pat, kadangi organizmas neeikvoja papildomos energijos enzimų - maistui įsisavinti padėjėjų, ir taip sutaupoma energija, kuri skiriama organizmo imunitetui veikti, jį atstatinėti. Tik gyvuliniai produktai turi savo vibraciją ir ilgainiui vartojant jie tiesiog ,,stovi" žarnyne. Žmogaus organizmas nepritaikytas vartoti gyvulinius produktus, tai irgi įrodyta, vien peržvelgus žmogaus fiziologiją ir palyginus su mėsaėdžiais gyvūnais, tai tampa akivaizdžiai aišku. Kas dėl iltinių dantų pas žmogų - tai manoma, kad žmogus yra vaisiavalgis.
Reikiamus mineralus ir vitaminus įrodyta, kad gali pasigaminti pats organizmas. na kad ir paimkim paprastą pavyzdį: Lietuvis mokslininkas Jonas Gervė iš vištos mitybos raciono visiškai pašalino kalcį. Višta kurį laiką neperėjo visiškai kiaušinių, vėliau ėmė perėti kiaušinius su plona gležna luobele, o vėliau tų kiaušinių luobelė pasidarė kieta kaip ir anksčiau. Išvada: organizmas pats pasigamino kalcį. Šaltinis: http://www.gervi.name/
O kaipgi veikia organizmas tų fenomenų atveju, kai žmogus minta prana. (Mes, maitindamiesi maistu, ir taip kiekvieną dieną pasisavinam iš eterio energijos taip pat, jis patenka per kvėpavimo takus, netgi per odą. ) Bet kas gi vyksta su tais organizmais žmonių, kurie išvis nevartoja maisto ir negeria jokio vandens? ...
Straipsnis parašytas
pagal Anatolijaus Malovičko knygoje ,,Mirti jau mokame, laikas išmokti gyventi“
esančią informaciją, derinant su kitais anksčiau studijuotais šaltiniais, ir
mano patirtimi. Pasak autoriaus, Anatolijaus Malovičko, pasaulyje teištirta
apie 20 % augalų.
Tradicinė medicina tiria augalus prie aukštos temperatūros, naudojant didelį
slėgį ir pan., ir tai jau daroma klaida, kadangi nusižengiama gamtos dėsniams. Išskiriama
ir nagrinėjama tik nedidelė dalis augalų medžiagų. Liaudies medicina , kurios
amžius tūkstančiai metų, tokios klaidos išvengė.
Savo ruožtu noriu pridurti, kad vitaminas B 15 patariamas nuo alkoholizmo. Tai dimetilglicinas - palgamo rūgštis. Ši rūgštis reikalinga antinksčių funkcijai, streso hormonų gamybai, nuo plaukų slinkimo, nuo pigmentinių dėmių tinka vartoti, prieš alergijas tinka. B 15 skatina dirbti geriau kepenis, gerina kraujotaką aprūpina deguonimi organizmą, veikia kaip antioksidantas, normalizuoja smegenų veiklą. B 15 veikia jauninančiai. B 15 yra grūdų daiguose, ryžių sėlenose.
Savo ruožtu noriu pridurti, kad vitaminas B 15 patariamas nuo alkoholizmo. Tai dimetilglicinas - palgamo rūgštis. Ši rūgštis reikalinga antinksčių funkcijai, streso hormonų gamybai, nuo plaukų slinkimo, nuo pigmentinių dėmių tinka vartoti, prieš alergijas tinka. B 15 skatina dirbti geriau kepenis, gerina kraujotaką aprūpina deguonimi organizmą, veikia kaip antioksidantas, normalizuoja smegenų veiklą. B 15 veikia jauninančiai. B 15 yra grūdų daiguose, ryžių sėlenose.
http://www.gringrin.lt/Vitaminas-B-12
AtsakytiPanaikintiNaudinga informacija, bet turiu klausimą: kokie svarbūs vitaminai moterims reikalingi?
AtsakytiPanaikintiInformatyvi informacija. Nieko gero jei raminančios tabletės, antibiotikai sunaikina visiškai B2 vitaminą.
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiTeko girdėti, kad vandenyje tirpstantys vitaminai yra daug geriau už tabletes. Ar tai tiesa?
AtsakytiPanaikintitiesa
PanaikintiLabai išsamus aprašymas apie vitaminus. Man patiko gnld produkcija, kuri taip pat siūlo B grupės vitaminų kompleksą. Šie vitaminai kiek žinau yra visiškai natūralūs. Ar verta juos vartoti ar vis tik geriau iš maisto produktų pasisavina vitaminai?
AtsakytiPanaikintimanau naturalus augaluose vitaminai tik, jei ten dziovinti augalai todel taip, tinka. Tik turi buti dziovinti iki 41 laipsniu temperaturos. O jei aukstesnej temperaturoj buvo dziovinti, dej nieko neduos jau..
PanaikintiLabai išsamus aprašymas apie vitaminus. Man patiko gnld produkcija, kuri taip pat siūlo B grupės vitaminų kompleksą. Šie vitaminai kiek žinau yra visiškai natūralūs. Ar verta juos vartoti ar vis tik geriau iš maisto produktų pasisavina vitaminai?
AtsakytiPanaikintiMiela Aura viska organizmas pasigamina pats, tereikia jam palyginus nedaug produktu gauti medziagu, kas ir surasyta yra cia. KOkios darzoves ju turi. Tinkama mityba turi buti vegan, tuomet bus sudarytos salygos atsigauti organizmui. Visavalgiaujant valyt organizma reikia karts nuo karto. As desimti metai esu vegane, ir jokiu vitaminu jokiu papildu nevartoju ir nevartojau per ta laika. Organizmas dziaugiasi su tokia mityba. Termiskai neapdoroto maisto stengiuosi vartoti apie 70 proc.
AtsakytiPanaikintiAciu labai naudingas straipsnis! Taip pat naudingos informacijos radau https://www.vitaminai.lt/sveikatos-biblioteka/straipsniai/apie-magnio-nauda-2/kalis-balansuojantis-elementas/
AtsakytiPanaikinti